McIlroy elhalasztaná a Ryder-kupát

A négyszeres major győztes Rory McIlroy 2021-re halasztaná a 43. Ryder-kupát, mintsem rajongók nélkül játsszák a két évenként rendezett legrangosabb férfi csapatverseny küzdelmeit.

 

A koronavírus-járvány súlyos következményekkel jár az idei golfnaptárra. A majorok közül kettő már biztosan a 2020/2021. évi szezonra kerül át, az áprilisi Masters Tournament-et november 12-ére, a júniusi U.S. Opent szeptember 17-ére halasztottak, a PGA Championship-et augusztus 6-án rendezik, a The Open Championship-et pedig törölték.

A tervek szerint, a 43. Ryder-kupa mérkőzéseire 2020. szeptember 25–27. között kerülne sor a Wisconsin állambeli Whistling Straits pályáján, ahol Európa csapata címvédőként lépne pályára, a miután 2018-ban 17½ - 10½ győzelmet aratott az USA válogatottja ellen a Le Golf National-on.

A győztes Európa csapat tagja, a 31 éves észak-ír profi játékos, McIlroy a TaylorMade Golf-al folytatott Instagram Live eseményen azonban kijelentette, hogy a küzdelmek, rajongók nélkül nélkülöznék a varázslatos hangulatot, így egy éves halasztást javasol. Azt is hozzátette, hogy ha a szervezők a 2021. évi halasztás mellett döntenek, akkor a következő házigazda, a koronavírus-járvány által súlyosan érintett Olaszország, egy további évet nyerhetne azzal, hogy 2022. helyett, a 2023-as Ryder-kupa megrendezésére koncentrálhatna.

 

Összes hír