Match Play Bajnokság – bajnokok

Kiváló időjárási körülmények között zajlott a VIII. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság döntő fordulója. A férfiak versenyében Rózsa Dávidnak nem sikerült a nyílt címet is elhódítani, így ő a magyar, még az osztrák Timothy Zwirner, a nyílt match play bajnok lett. A junior fiúknál Somogyi Bence az utolsó szakaszon, óriási csatában maradt alul, így bajnokként Fülöp Gergő került ki. A nők körmérkőzését a junior Berkenyei Daniella nyerte. 

"Birdie-vel nem lehetett megverni Timothy Zwirnert" nyilatkozta Rózsa Dávid, aki óriási küzdelemben, fej-fej melett haladva, végül két szakaszon hibázott, amit az osztrák játékos kegyetlenül kihasznált, így Timothy a VIII. Magyar Match Play Bajnokság férfi nyílt kategóriájának győzteseként térhetett haza. Ennek ellenére, Dávid nagyon is elégedett, hiszen teljesült, amiért benevezett a bajnokságra: idén amatőr (stroke play) és a match play magyar bajnokként fejezheti be majd a szezont, amelyet csak Horváth Marcell és Simmes Alexander tudott eddig teljesíteni. A Zilahy Csaba - Ockers Laurentz mérkőzés nem hozott meglepetést, így a férfi kategória harmadik helyét az osztrák golfozó nyerte.

Férfi kategória

  1. Timothy Zwirner - nyílt match play bajnok
  2. Rózsa Dávid - magyar match play bajnok
  3. Ockers Laurentz

 

 

A junior fiúknál szoros döntőre került sor Somogyi Bence és Fülöp Gergő között, mely végül az utolsó  szakaszon dőlt csak el. Itt Gergő tudta megnyerni az idegek harcát, hiszen kiváló ütéssel tette fel a labdát a green-re, Bence pedig a második ütéssel hosszút ütött, így a második hely jött össze, amivel nagyon elégedett. A harmadik befutó ifj. Sárközi Richárd lett, aki a Kovács Alexet verte meg.

Junior fiú kategória

  1. Fülöp Gergő - magyar junior fiú match play bajnok
  2. Somogyi Bence
  3. ifj. Sárközi Richárd

 

 

A nők körversenyét a junior válogatott golfozó, Berkenyei Daniella nyerte a záró fordulóban Kiss Polett Karolinával szemben. Miután ebben a kategóriában nem nevezett kellő számú versenyző, itt nem hirdettek match play bajnokot.

Női kategória

  1. Berkenyei Daniella
  2. Kiss Polett Karolina
  3. Sándor Virág

 

Makszin Áron, a Szövetség főtitkára jó hangulatú, színvonalas versenynek értékelte a bajnokságot, de az időjárás miatt, a nyár elejéről történt elhalasztása, az amúgy is zsúfolt versenynaptárban nehézkesnek bizonyult, így a vártnál alacsonyabb számú versenyző állt most elütőre. " Az eddigi tapasztalatokat értékelni fogjuk, és a jövőre nézve megvizsgáljuk, mi lehetne az az ideális versenyforma, amely vonzóvá tehetné a match playt. Az mindenképpen jelentős előrelépésnek értékelhető, hogy a kategórák bevezetésével értékes WAGR pontokat  szerezhetnek a korosztályos versenyzők is." 

 

Match Play Bajnokság - Rózsa Dávid már biztosan magyar bajnok

2019. szeptember 14.

Izgalmas fordulatokat tartogatott a VIII. Magyar Match Play Bajnokság második versenynapja. A reggel 8.00 órakor induló körben Greff Bálintot, Zilahy Csabának sikerült meglepnie, Rózsa Dávidot pedig Baldauf László szorongatta meg. A 13.30-kor induló harmadik kör is érdekesen alakult, Rózsa Dávid ellenfele, Ockers Laurentz tizenöt ütővel próbált győzelemre törni, Somogyi Bence pedig óriási fordulattal győzte le ifj. Sárközi Richárdot, így Fülöp Gergő és közte dől majd el a magyar match play bajnoki cím.

A Rózsa Dávid 2017 után tehát már biztosan magyar match play bajnok, a kérdés csupán annyi, hogy a döntőben az osztrák Timothy Zwirnerrel szemben képes-e a nyílt címet elhódítani.

A hölgyeknél Berkenyei Daniella és Kiss Polett Karolina került ki győztesként, így a záró fordulóban ők döntik majd el első helyeket.

A negyedik forduló 10.00 órakor kezdődik, a STARTLISTA a PCCaddie-ban érhető el.

 

 

Match Play Bajnokság

2019. szeptember 13.

A VIII. Magyar Match Play Nyílt Bajnokság első napján a férfiak 16 fős mezőnye csapott össze. Az élen Timothy Zwirner áll, de a legjobb magyar játékosként Rózsa Dávid követi őt.  A verseny második napja 8.00 órakor kezdődik a lányok körmérkőzésével. Ugyancsak ekkor kezd a férfi felső és alsó tábla mezőnye, valamint a Kovács Alex-szel és Károlya Ádámmal kiegészült junior fiú nyolcas tábla.

 

Match Play Bajnokság - nem népszerű a match play

2019. szeptember 12.

Harminc golfozóval indul az idei Nyílt Magyar Match Play Bajnokság, melynek lebonyolítását az alacsony érdeklődés alaposan átszabta.

A verseny pénteken, 10 órakor, két fős flight-okban indul a mindössze négy fős női mezőnnyel (köztük Berkenyei Daneilla egyetlen juniorként), így ők csak hazai  ranglista pontokért versenyezhetenek. A férfiak 16-os táblája szintén a verseny első napján, 10 órakor startol hcp sorrend szerint, a legjobb hcp-es a sor végén álló hcp-essel kezd a számukra WAGR pontokat érő bajnokságon. A junior fiúk tizes mezőnyéből pedig a hcp sorrend utolsó négy játékosa dönti el péntek 15 órakor, hogy melyik két játékos csatlakozhat szombaton a legjobb hat hcp-es junior fiú mezőnyéhez.

STARTLISTA - 2019.09.13.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeptember 13-15. között, az Old Lake Golf Club rendezésében kerül sor a Magyar Golf Szövetség VIII. Magyar Nyílt Match Play Bajnokságára. Egy nappal a nevezési határidő lejárta előtt harmincegy golfozó adta le jelentkezését az idén mind az öt kategóriában világranglista pontokat érő bajnokságra.

A nevezési határidő 2019. szeptember 10., kedd 23.59 óra.A nevezési oldal ITT érhető el.

Idén a versenykiírásban megjelölt öt kategóriában, azaz férfi, női (szenior női is), szenior férfi, junior lány, és junior fiú kategóriákban indulók, világranglista (WAGR) pontok szerezhetnek a bajnokság során.

 

 

 

Összes hír