Masters, Mickelson nélkül

Phil Mickelson 28 év után először hagyja ki az április 7-én, az Augusta National Golf Clubban kezdődő Masterst. Az 51 éves játékos már nem szerepel a induló játékosok mezőnyében; a háromszoros győztes az „egykori bajnok nem játszik” néven szerepel a verseny honlapján. Mickelson 1994 óta minden évben részt vett az Augusta Nationalon, 1991-ben debütált a Masters-en, 2004-ben, 2006-ban és 2010-ben pedig magára ölthette a zöld kabátot. Mickelson február végén jelentette be, hogy szünetet tart a golfban, ahogy fogalmazott azért, "hogy olyan férfi legyen, amilyen mindig szeretett volna lenni".

WGC-Dell Match Play

A Pete Dye által tervezett Austin Country Club 2016 óta, ötödik alkalommal ad otthont a 12 millió dollár összdíjazású WGC-Dell Matchplay-nek, ahol a 64 fős mezőny, 16 négyes csoportra osztva játszik körmérkőzéseket. Billy Horschel is visszatér, hogy megvédje címét, amit a tavalyi döntőben Scottie Scheffler ellen szerzett. A világ legjobb golfozói sem hagyja ki a versenyt, kivéve Harris Englisht, Hideki Matsuyamat, Rory McIlroyt, Cameron Smith-t, a múlt heti győztes Sam Burns-t, valamint Phil Mickelsont, aki már ettől a versenytől is távol marad.

The Players Championship

Cameron Smith pályafutása legnagyobb győzelmét érte el a The Players Championship-en, mely vihar miatti késések, fagyponthoz közeli hőmérséklet után meleg napsütésben zárult hétfőn a TPC Sawgrass-ban. Ezzel ő lett az ötödik ausztrál, aki a PGA Tour zászlóshajó versenyét megnyerte, és a rekordnagyságú pénzdíjat, 3,6 millió dollárt hazavihette. Smith 10 birdie-vel, 66-os finissel, par alatt 13-al zárt, így egy ütéssel előzte meg Floridában az indiai Anirban Lahirit. Harmadikként az angol Paul Casey végzett.

Összes hír