Lugosi Tamás jövőre is készül

A Kaskada Golf Clubban rendezett döntővel ért véget a Czech PGA Tour 2019. évi szezonja, mely egyben Lugosi Tamás idei profi versenysorozatának befejezését is jelentette. A csípős, szeles időjárás, az utolsó pillanatban felszedett influenza ugyan próbára tette Tamás erejét, de kiváló eredménnyel (74, 73, 71), végül a T12. helyen zárta az idei küzdelemsorozatot. A szezont klubjában, a Balaton Golf festői lankáin értékelte.

Ilyenkor húz az ember egy képzeletbeli vonalat, megnyugszik, és kicsit visszatekint. Te hogy látod most 2019-et?

Döcögősen indult a szezon, nem sikerült áttörést elérni a szponzoráció terén, ezért nehezen tudtam tervezni, hogy milyen bajnokságok férhetnek majd bele a naptáramba. Ezzel együtt, megpróbáltam a maximumot kihozni a felkészülés során, igyekeztem pozitívan gondolkodni, de tudtam, hogy szilárd pénzügyi alapok nélkül nehéz lesz továbblépni. A szezon kezdetén a Cseh Tour top 5-ös pozícióját és a magyar profi bajnoki címet vettem célba, de nem titkolt szándékom volt a European Tour sikeres kvalifikációja is.

A spanyolországi felkészülés után a Czech PGA Tour fordulói nem úgy sikerültek, ahogy elképzeltem. Stagnált a teljesítményem, a mezőny pedig tovább erősödött. Időközben viszont belépett egy támogató, ami  már kiszámíthatóvá tette a szezon második felét, így ezzel roboghattam a nagy álmom, a Magyar Profi Bajnokság bajnoki címének megszerzése felé. Nagy hatással volt rám a győzelem, kilenc év után emelhettem ismét magasba a kupát, ami hatalmas inspirációt nyújtott a European Tour kvalifikációjához. Jöttek is az eredmények, az első (69) és a harmadik (66) kör is kiválóan sikerült, de ekkor megjelentek az elvárások, hiszen nem volt dupla bogey, nem volt elveszett labda. Erős mezőnyben, kiegyensúlyozottan játszottam, de a végén porszem került a gépezetbe. Nincs négynapos verseny rutinom, és ilyenkor már a hajszálnyi különbségek is számítanak.

Milyen tapasztalatokat hoztak az eredmények?

Az biztos,hogy a játékom konzisztenciáján javítani kell, ami több vagy minőségibb edzést jelent. Hozzá kell tenni, hogy a European Tour második kvalifikációs állomásán alig játszik olyan játékos, aki edző is, hiszen itt már egészen magas szintű játékot kell játszani. Megpróbálok visszaállni a 2003-as technikára, amikor 2-3 féle sportot is űztem, fociztam és asztaliteniszeztem, de most gondolkodom a boxon és a falmászáson is. Úgy gondolom, hogy ez a fajta fizikai edzés a mentális megújulást is szolgálhatja. A testvérem Balázs és Dr. Lénárt Ágota is sokat segítettek a felkészülésem során, és a jövőben is mellettem állnak. A téli edzések során a maximumot fogom kihozni magamból, de úgy gondolom, hogy a European Tour kvalifikációhoz a golftársadalom teljes összefogására szükség lesz.

A European Tour kártya megszerzéséért. a szeptember 18-21. között, Ausztriában rendezett első fordulóban Lugosi Tamás  285 (69,73,66,77) -3-as score-ral a 46., Palanszki Benjáminnak nem sikerült a cut,  így (75,78,70) +5-ös összesített eredménnyel a 82.helyen végzett. A második körhöz a top 25-ben kellett volna végezni, ami Tamásnak négy ütés különbséget jelentett volna. Baldauf Mátyás az október 9-12. között, a franciaországi Golf d'Hardelot pályáján áll majd elütőre az indulási jog megszerzéséért.

Q-SCHOOL EREDMÉNYEK

Összes hír