LPGA kick off

Negyedik alkalommal nyitja kapuit a Hilton Grand Vacations Tournament of Champions versennyel az LPGA Tour szezon, de ezúttal új névadó szponzorral és új helyszínen, a floridai Orlando délkeleti részén fekvő Lake Nona Golf and Country Clubban. Az 1,5 millió dollár összdíjazású bajnokság mezőnyében 29 LPGA Tour-győztes lép pályára, köztük Jessica Korda (2020) és Gaby Lopez (2019) címvédők. A Rolex ranglista 1. helyezettjének, Nelly Kordának jó esélye van, hogy serleget emeljen magasba, jóllehet, az ő sikere a tokiói nyári olimpiai játékokon elért aranyérme, valamint a tavalyi négy LPGA Tour-győzelme közül az egyik, a Nona-tónál aratott győzelméből fakadhat.

Újdonság, hogy az LPGA sztárok mellett a másik nem, 50 fős, hírességekből álló mezőnye is elindul , ahol a szórakoztató és sport világ számos tehetsége áll elütőre. A figyelemre méltó celebritások között ott találjuk az Egyesült Államok Davis-kupa kapitányát, Mardy Fisht, a nyolcszoros All-Star baseball sztárjátékost, a világbajnok John Smoltz-ot, Lee Brice zenészt, valamint Brian Baumgartner, Alfonso Ribeiro és Jack Wagner színészeket.

Hideki Matsuyama rájátszásban nyert a január 13-16. között rendezett Hawaii Sony Openen, annak ellenére, hogy a finálé hátsó kilence előtt még öt ütés hátrányban állt. A 28 éves játékosnak végül sikerült ledolgozni a különbséget, így Russel Henley-vel (-23) együtt, playoffban küzdhetett tovább a bajnoki serlegért. A par 18-as szakaszon a nyolcszoros Tour-győztes végül élete egyik legpazarabb ütésével, eagle-el állította be a 1,35 millió dollárt érő eredményt.

Összes hír