Középmezőnyben

Az Európai Szenior Golf Szövetség (ESGA) huszonkét ország részvételével rendezte a Padovától mindössze tíz kilométerre fekvő Montecchia Golf Klubban a szenior csapatok legnagyobb kontinensviadalát. A Magyar Senior Golfozók Társasága három csapattal a középmezőnyben végzett, a Dietrich-páros ezüstéremmel térhetett haza.


Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Izland, Lengyelország, Luxemburg, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország és Szlovákia +65 és +75-ös csapatai sereglettek össze az ESGA június 29 - július 1. között rendezett Szuperszenior és Master Csapatbajnokságára, valamint a Szuperszenior Kupa nettó versenyére, mely utóbbit a Frassenelle Golf Klubban tartottak.

A versenyforma szerint, az első két fordulóban változatlan párosításokkal, a két legjobb four-ball eredményt vették számításba. A harmadik körben az egyéni teljesítményeket rangsorolták volna, azonban az időjárás közbe szólt, a villámlásokkal tarkított vihar miatt a szervezők törölni kényszerültek a záró fordulót, így két nap eredményei alapján hirdettek győzteseket.

A szuperszenior (+65) bruttó kategóriában tizennyolc csapat állt elütőre, a magyar válogatott: a Horvath Joseph - Takács János (70,75), Kovács Titusz - Jakobi László (85,75), valamint a Koplányi Tibor - Gulyás Gyula (81,79) párosok 301 összesített eredménnyel, a 12. helyen végeztek Lengyelország, Portugália, Belgium, Dánia, Görögország, Szlovákia előtt. A bajnoki trófeát Svédország (264) vihette haza, a második helyen az Egyesült Királyság (272), harmadikként Ausztria (279) végzett.

A Szuperszenior Kupán, ahol nettóban számoltak, 21 csapat közül a magyar szeniorok: az Egervári Ferenc - Horváth Béla, Saághy Pál- Dobány Lajos, Dietrich Gábor - Dietrich Tamás duók a 14.helyet szerezték meg. A dobogóra Olaszország, Szlovákia és Svédország válogatottjai állhattak.

A +75-ösök Master Bajnokságán hazánkat Ellis Donald, Mányi István, Juhász Sándor és Jászkuti László képviselte, ők 18 csapat közül a 15.helyre verekedték be magukat, az élen Svédország örülhetett az aranyéremnek. A nettó stableford pontok alapján a hetedik helyen végezetek, melyhez jelentősen hozzájárult, hogy a második nap Olaszország(82) és Franciaország (82) mögött, Svédországgal (80) holtversenyben, a harmadik helyet szerezte meg az Ellis-Mányi (39) és a Jászkuti-Juhász (41) kettős.

A legjobb párosokat is díjazták, a Dietrich Tamás - Dietrich Gábor kettős 63 duó között szerzett ezüstérmet.

VÉGEREDMÉNY

Összes hír