Kötél nyílt, Somogyi magyar junior bajnok lehet

Egy ütéssel vezet Kötél Bence (-8) a nemzetközi mezőnyben, de Somogyi Bence (+2) is közel áll magyar cím megszerzéséhez. A lányoknál Malek Lana (+3) egy ütés előnnyel vághat bele a fináléba a nyílt cím megszerzéséért, Jaczkovics Emma (+6) is egyre stabilabban számíthat címvédésre. A B-kategóriában Masár Matias (+6), Zala Jesih (+8), Zala-Kovács Péter (+26) és Fedeli Laetitia Bona (+21) vezeti a tabellát.


Ragyogó eredmények, nyolc mínuszos eredmény is született a szűnni nem akaró kánikulában a 33. Magyar Junior Nyílt Bajnokság második fordulója során. Kötél Bence (-8) szinte rutinszerűen hozta a tegnapi -4-es score-t, legnagyobb vetélytársa, Bergendi Rene (-7) -3-al teljesített. Nagyot hajrázott viszont a cseh Formanek Timotej(-5), aki hét birdie-vel színesítette-5-ös körét, így 3.helyen éppen beérte a ma -3-al végző Hayder-Török Alexandert(-5). A szlovén Bezenšek Tomi (-3) ma -2-t játszott, a T6.helyen álló ifj.Sárközi Richárd(-2) és Car Leon(-2) valamint a Bencik Adam(+4) is par alatt egy ütéssel végzett.

A nyílt bajnokságban tehát a fiúknál Kötél Bence egy ütéssel vezet Bergendi Rene előtt, őket Hayder-Török Alexander és Formanek Timotej követi. A lányoknál továbbra is Malek Lana (+3) vezet, Car Barbara (+4) viszont a második helyre ugrott Jaczkovics Emma (+6) előtt. A B-kategóriában változatlanul Masár Matias (+6), Zala Jesih (+8) az esélyes.

A magyar junior cím nagy eséllyel vándorolhat idén Somogyi Bencéhez(+2), aki szinte behozhatatlanul vezet öt ütéssel Károly Ádám(+7) és Vu Péter (+7) előtt. A B-magyar mezőnyben sem történt helycsere, Zala-Kovács Péter (+26) és Fedeli Laetitia Bona (+21) vezet.

A cut után maradt 62 fős mezőny 8 órakor startol, a Kötél-Bergendi-Formanek flightnak 12.50-től szurkolhatunk.

Negyven fok junior módra

2022.08.16.

Már az első fordulóban magasra tette Kötél Bence (-4) és a szlovén Bergendi Rene (-4) a lécet a végül 81 játékossal startolt Magyar Junior Nyílt Bajnokság mezőnyében. A lányoknál Malek Lana (0) és Jaczkovics Emma (+1) eredményéhez kell a többieknek felzárkózni.


Közel negyven fok, perzselő napsütés, erősödő széllökések, de a juniorok legrangosabb bajnokságának indulóit az extrém körülmények mit sem zavarták. Az első fordulóban nyolc mínuszos eredmény született, négyen par-ra hozták a kört.

Az A-kategória nyílt bajnoki címének megszerzéséért kiélezett küzdelem alakult ki a fiúk mezőnyében a Penati Golf Club versenyzője, Bergendi Rene (68) és a Balaton Golf játékosa, Kötél Bence (68) között. A szlovén hibátlan játékkal, négy birdie-vel, Kötél egy bogey-öt birdie mellett kerülhet majd holnap újra az első flightba. Tőlük mindössze két ütésnyire áll a magyar színekben versenyző tehetség, Hayder-Török Alexander (70). A T5. helyen álló mínusz egyesek ötösfogata is figyelmre méltó: ifj. Sárközi Richárd (71), a német Schedensack Leon Sören (70), a szlovének duója: Bezenšek Tomi, Car Leon, valamint a luxemburgi Rojas Andrew még könnyedén beleszólhat a végeredménybe. A B-nyílt kategóriát a szlovák Masár Matias (72) vezeti.

A lányoknál a szlovén Malek Lana (72) mindössze egyetlen ütéssel előzi meg junior bajnokunkat, Jaczkovics Emmát (73), a tavalyi dobogósok, Car Barbara és Dimitrova Sára +3-al követik szorosan őket. A lányok B-nyílt mezőnyének élén a szlovén Zala Jesih (76) áll.

A magyar junior bajnoki helyek az A-kategóriában jelenleg a T1.hely birtokosai, Somogyi Bence (73) és Vu Péter(73) vagy a tőlük három ütésre álló Károly Ádám (76) között dőlhet el. A B-magyar cím várományosa Zala-Kovács Péter(84) lehet. A lányok versenyében Jaczkovics Emma (73), Berkenyei Daniella (80), Fedeli Grace Margot (81) a sorrend, a B-tabellát Fedeli Laetitia Bona (83) vezeti.

A második forduló is 8 órakor kezdődik, mely a cut-szabályok szerint (együttállókkal együtt), az A-kategóriában 32 fiú és 18 lány, a B-mezőnyben 12 fiú és 10 lány továbbjutását dönti majd el.

Összes hír