Kötél, Berkenyei és Somogyi junior bajnokok

Kötél Bence (-12) és a szlovén Malek Lana (+5) nyílt, Somogyi Bence (+7) és Berkenyei Daniella (+14) magyar junior bajnoki címet szerzett a Pannonia Golf & Country Clubban rendezett 33. Magyar Junior Nyílt Bajnokságon. A B-kategóriában a szlovák Masár Matias (+11) és a szlovén Zala Jesih (+12), valamint Zala-Kovács Péter (+35) és Fedeli Laetitia Bona (+35) állhatott a dobogó legtetejére.


Extrém hőség, perzselő napsütés, szűnni nem akaró kánikula sem tántorította el a 33. Magyar Nyílt Junior Bajnokság résztvevőit, hogy az egész bajnokságra jellemző kivételes eredmények szülessenek.

Különleges golftudásnak és küzdeni akarásnak lehettünk tanúi a nyílt fiú mezőny összecsapásakor, ahol Kötél Bence(-12) rendíthetetlenül stabil játékkal trónolt három napon át a tabella legtetején. Mindhárom kört -4-re hozta, hiába állt a finálé előtt egy ütéskülönbséggel a nyomában a szlovák Bergendi Rene(-8), a döntőben csak -1-et játszott, így az egyre inkább formába lendülő cseh Formanek Timotej (-9) -4-es záró körrel megelőzte őt, így a szlovák játékos végül a harmadik helyre szorult. További kiemelkedő eredmények is születtek, a negyedik helyen a szlovén Bezenšek Tomi -5-el végzett, a luxemburgi Rojas Andrew -2-vel ötödik, ifj. Sárközi Richárd -2-vel hatodik lett. Hayder-Török Alexander és Horvat Lovro eagle-el, Sántha Ádám hole-in-one-al kápráztatta el a döntő szurkolótáborát.

A lányoknál a szlovén Malek Lana(+5), az idei Magyar Kupa nyílt győztese végig uralta a mezőnyt, és bár úgy tűnt, Jaczkovics Emma is bele tud szólni a nyílt küzdelmekbe, végül a tavalyi nyílt junior bajnok, a mindössze egyetlen ütéssel lemaradó szlovén Car Barabara(+6) szerzett ezüstérmet, a bronz a cseh Dimitrova Sára (+8) nyakába került.

A magyar junior bajnoki cím megszerzéséhez Somogyi Bence nem sok mozgásteret engedett vetélytársai számára, körről-körre növelte előnyét, végül az év amatőr bajnoka a junior címet is bezsebelte. Mögötte három ütéssel Károly Ádám szerzett ezüstösen csillogó érmet. Somogyi egyik legnagyobb ellenfele, Vu Péter az utolsó körben egyre jobban feljövő (+2) Zsimán-Lebovics Zénóval azonos score-t érte el, a bronz végül az U14-es játékos javára dőlt el.

A magyar lányoknál igazi meglepetést hozott a befejezés. A címvédő Jaczkovics Emma(+14) hét, majd öt ütéssel vezetett Berkenyei Daniella (+14) előtt. A záróban aztán Berkenyei stabilan +-3-at játszott, Jaczkovics viszont sorozatos bogey-kkal +8-al jött le, így azonos összesített eredmény mellett Berkenyei került ki győztesként. Jaczkovics második Fedeli Grace Margot (+25) harmadikként végzett.

A U12-14-es korosztályban a szlovák Masár Matias (+11) és a szlovén Zala Jesih (+12), valamint Zala-Kovács Péter (+35) és Fedeli Laetitia Bona (+35) szerzett bajnoki címet.

Nyílt bajnokság A-kategória junior bajnoka
Kötél Bence (HUN) (68,68,68/-12) Malek Lana (SVN)(72,75,74/+5)
Magyar bajnokság A-kategória junior bajnoka
Somogyi Bence (73,73,77/+7) Berkenyei Daniella (80,75,75/+14)
Nyílt bajnokság B-kategória junior bajnoka
Masár Matias (SVK) (72,78,77/+11) Zala Jesih (SVN)(76,76,76/+12)
Magyar bajnokság B-kategória junior bajnoka
Zala-Kovács Péter (84,86,81/+35) Fedeli Laetitia Bona (83,82,86/+35)

Összes hír