EOHT – a végsőkig küzdött a csapat

Nem a csapatkapitány, Hahn Roland elképzelései szerint alakult a magyar junior válogatott szereplése a VII. Európai Olimpiai Reménységek Tornáján a hétvégén, Szlovéniában. Bár nagyon bizakodóan vágott neki a versenynek, hiszen a papír forma alapján könnyedén akár az első három helyre sorolta volna a csapatát, azonban sajnos ez nem így sikerült,  a hatodik helyen végeztek.

 

"Bátran mondhatom, hogy a csapatom a végsőkig küzdött, és mindössze egy-két ütésen múlott a második helyünk. Sajnos, ezt csak testközelből lehetett megtapasztalni, mert az eredményt tükröző számokban nem látszanak az apró  különbségek. Több meccset is vesztettünk a 19. szakaszon, amit nekünk kellett volna megnyerni. Sajnos, a sorsolás, sem nekünk kedvezett.

A jövőt tekintve azonban nagy gondban vagyok, hiszen nincsenek olyan 16 éven aluli játékosok, akikből ennél ütőképesebb csapatot lehetne kiállítani. Ezekre a külföldi megmérettetésekre viszont nagyon nagy szükségünk van, mert csak itt tudunk olyan tapasztalatot szeretni, amely ezeket a fiatal játékosokat előre viszi. A fiúkon napról napra látni lehetett a fejlődést, a csapatszellem és a küzdeni akarás egyre erősebb lett, nagyon jó volt látni mindezt.

Hosszú távon, a technika fejlesztésében hiszek, amit már elkezdtünk Jonathannal és a jövőben is folytatni fogunk.  Az év első komolyabb csapatversenyén vettünk most részt, és tudom, hogy jobb lesz a folytatás." - értékelte Hahn Roland a csapat eredményét.
A fiúk versenyében az első helyen Németország csapata végzett, őket Csehország és Szlovénia követte a dobogón.

 

A magyar junior válogatott eredményei
Németország - Magyarország 5:0
Magyarország - Olaszország 3:2
Szlovénia - Magyarország 3:2
Szlovákia - Magyarország 3:2
Csehország - Magyarország 4:1

 

VÉGEREDMÉNY
1.Németország 2. Csehország 3. Szlovénia 4.Olaszország 5.Szlovákia 6.Magyarország

 

 

EOHT - győzelem az olaszok ellen

Nehéz küzdelmeket hozott az Európai Olimpiai Reménységek Torna első match play napja a magyar junior válogatott számára. Délelőtt Németország ellen kezdett, az 5:0-ás eredmény azonban a német csapat erőfölényét tükrözte. A magyar válogatott azonban nem adta fel, gyorsan megrázta magát, hiszen délután már az olaszok ellen folytatódtak a küzdelmek. A hatalmas véghajrában a Bence-trió, Bertényi Bence, Somogyi Bence és Kötél Bence győzelme 3:2-es eredményt hozott a juniorjaink számára.

Hahn Roland, a csapat kapitánya nagy meccsekre számít a folytatásban is, hiszen Szlovénia, majd Szlovákia válogatottja ellen folynak majd a küzdelmek.

EOHT - mérsékelt start

2019. április 24.

Mérsékelt eredménnyel zárt a magyar junior válogatott az EOHT első fordulójában. Az erősorrendet meghatározó stroke play körben Somogyi Bence (79) és Sárközi Richard(79) teljesített a legjobban, mindketten +7-es score-ral, a T6.helyen végeztek. Kötél Bence (80) a T11. , Bertényi Bence (81) a T14., Fülöp Gergő (85) T31., még Kemény Kevin (87) a T35. helyet szerezték meg.  A magyar válogatott ezzel 404 összesített ütéssel, Szlovákiát és Olaszországot megelőzve, a negyedik helyről várhatja a match play folytatást.

Stroke play eredmények

1. Németország              393
2. Szlovénia                    394
3. Csehország                 398
4. Magyarország      404
5. Szlovákia                    408
6. Olaszország                421

Kialakult a match play menetrend is, a magyar juniorok az EOHT második napján a német, majd az olasz válogatottal játszanak, a folytatásban Szlovénia és Szlovákia következik, végül szombaton a Csehország csapata elleni küzdelmüknek szurkolhatunk.

Match play versenyek

2019.április 25.
DÉLELŐTT
Németország - Magyarország
Szlovénia - Szlovákia
Csehország  - Olaszország
DÉLUTÁN
Németország - Szlovákia
Szlovénia - Csehország
Magyarország - Olaszország

2019.április 26.
DÉLELŐTT
Csehország - Szlovákia
Németország - Olaszország
Szlovénia  - Magyarország 
DÉLUTÁN
Németország - Csehország
Szlovénia - Olaszország
Magyarország - Szlovákia

2019.április 27.
DÉLELŐTT
Szlovákia - Olaszország
Csehország - Magyarország
Németország - Szlovénia

 

Kirobbanó formában az EOHT előtt

2019.április 23.

Felkészült a magyar különítmény a 2019. április 24-27.között rendezendő VII. Európai Olimpiai Reménységek Tornájára. A Moravske Toplice golfpályáján zajló versenyen a házigazda mellett, Szlovákia, Németország, Olaszország, Csehország és Magyarország ifjai állnak majd elütőre. A lányok mezőnyében 24, a fiúknál 36 junior startol majd. A magyar válogatottat Bertényi Bence, Fülöp Gergő, Kemény Kevin, Kötél Bence, Sárközi Richard és Somogyi Bence alkotja, lány csapat ezúttal nem utazott.

Hahn Roland, csapatkapitány helyesen döntött akkor, amikor a megérkezést követően azonnal hozzálátott a

felkészüléshez, ezért a csapat még aznap lejátszotta mind a 18 lyukat. Előrelátható volt ugyanis, hogy a hivatalos gyakorlónapon hideg és eső várja majd a bemelegíteni vágyókat, ezért a magyar fiúk ma a range és rövidjátékra tudtak koncentrálni.

„ Kirobbanó formában vannak a fiúk, és ha az időjárás is kegyes lesz hozzánk, akkor minden adott, hogy már a stroke play napon jó teljesítményt nyújtsunk, de nagy várakozással tekintek a match play játék elé is.” – nyilatkozott a csapatkapitány a verseny előtt.

A fiúk versenyében az első flight 9.30-kor indul. Bertényi Bence 9.40-kor, Fülöp Gergő 10-kor, Kemény Kevin 10.20-kor, Kötél Bence 10.40-kor, Sárközi Richard 10.50-kor, Somogyi Bence 11 órakor áll elütőre az első fordulóban.

 

 

VII. Európai Olimpiai Reménységek Tornája
STARTLISTA 2019.04.24.
EREDMÉNYEK

Összes hír