Kezdődik a 33. Junior Bajnokság

Augusztus 16-án sprintel a Pannonia Golf & Country Clubban rendezendő 33. Magyar Junior Nyílt Bajnokság, tíz országból érkezett 84 ifjú versenyzője. Ádáz csata várható a harmincharmadik alkalommal kiírt, ranglistapontokat kínáló bajnokságon, hiszen az egykori magyar és nyílt címvédőknek tikkasztó hőségben, 22 plusz hendikepes játékossal tűzdelt mezőnyben kell majd helytállni.


Ausztria, Csehország, Horvátország, Luxemburg, Németország, Olaszország, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, valamint hazánk 84 játékosának nevezését fogadták el szervezők az idei országos junior bajnokságra. Amint azt már megszokhattuk, a magyar nyílt versenyek elsősorban a környező országok játékosai között a legnépszerűbb, ezért nem meglepő, hogy a máriavölgyi verseny is elsősorban a szlovén, a cseh és a szlovák játékosok között közkedvelt.

A magyar és nyílt bajnoki cím megszerzése idén sem lesz egyszerű feladat. Az A-kategória (U16,U18,U21), valamint a B-kategória (U12,U14) korosztályos nevezői a versenykiírás szerint, három egyéni stroke play körben küzdhetnek majd.

A mezőnyben elsősorban a magyar és nyílt junior bajnokokra, Jaczkovics Emmára, Kötél Bencére, Nagy Árminra, Stern Leára, Somogyi Bencére, Berkenyei Daniellára, Fedeli Grace Margotra és Zsimán-Lebovics Zénóra szegeződik a hazai szempár. Azonban nem hanyagolhatók el a trónkövetelők, ifj. Sárközi Richárd, Károly Ádám Endre, Vu Péter, Sántha Ádám Attila, Sántha Laura, Szautner Elena, Zingale Lena Lidia, Földházi-Nagy Zsófia vagy Jackson Thomas hosszú névsora sem.

Különösen érdemes figyelni a Nyílt Hungarian Touron már bemutatkozott Hayder-Török Alexanderre (+2.9), aki a hétvégén rendezett Omnium Classic of Belgium, profikkal tarkított mezőnyében, magyar színekben, -5-el végzett a T7.helyen. A külföldről érkezők közül is számos név cseng ismerten, a tavalyi nyílt junior bajnokok, a szlovén Car Barbara (A),és Fevzer Eva Kiri (B), az ezüstérmes cseh Dimitrova Sofie és a szlovén Bezenšek Tomi, valamint az idei Magyar Kupa nyílt győztes, Malek Lana is itt feliratkozott a bajnokság startlistájára.

Összes hír