Junior Tour menetrend

A versenyrendszer idén megkezdett átalakítása a Junior Tour fordulóiban is érezteti hatását. A most megjelent versenykiírás szerint, a kezdő és középhaladó juniorok között négy fordulóban díjazzák majd a kategóriagyőzteseket.


A Roland Divatház által idén is szponzorált sorozat négy állomása csalogatja a 10-18 év közötti, elsősorban kezdő és középhaladó ifjú golfozókat. A versenylebonyolítás új koncepciójára leginkább azért volt szükség, mert az alacsony hendikeppel rendelkező juniorok az utóbbi időszakban a számukra nagyobb kihívást jelentő országos bajnokságokra, WAGR-pontokat adó versenyekre koncentráltak, a Junior Tour állomásai kevésbé jelentettek számukra kihívást. A fordulók számának csökkentésétől a Szövetség koncentráltabb résztvevőszámot és mezőnyt, izgalmasabb versenyeket remél az egyes kategóriákban, ahová idén is a hcp-index alapján sorolják be a játékosokat az év elején.

ROLAND DIVATHÁZ JUNIOR GOLF TOUR 2022

Junior Tour I. 2022. június 27. Pannonia Golf & Country Club
Junior Tour II. 2022. július 7. Old Lake Golf Club
Junior Tour III. 2022. augusztus 4. Budapest Highland Golf Club
Junior Tour IV. 2022. augusztus 11. St. Lőrinc Golf Club
Tartaléknap 2022. augusztus 25.

A junior lányokat és fiúkat minden fordulóban, kategóriánként díjazzák. A négy forduló során szerzett pontszámok alapján kerülnek ki a versenysorozat helyezettjei, valamint a legjobb három kört teljesítő lány és fiú abszolút győztese.

Összes hír