Junior Open – Závaczki Bálint a legeredményesebb, ötszörös magyar junior bajnokunk

Gigászi csatában szerezte meg Závaczki Bálint 213(68,70,75) ötödik magyar junior bajnoki címét, mindössze egyetlen ütéssel maradva le a szlovén Vid Joze Potocartól, hogy háromszoros nyílt bajnok is lehessen. Závaczki Bálint ezzel minden idők legeredményesebb magyar junior bajnoka.

"Nem volt nagyon erős a mezőny, bár voltak kiugró teljesítmények. Az első nap bogey-mentes -4-es score-ja engem is meglepett. A második forduló aztán kicsit döcögősebbre sikeredett, de -2-vel így is megmentettem a napot. A befejezés nem úgy sikerült, ahogy elképzeltem. Ennek legfőbb oka, hogy a 12.40 tee time helyett, a villámlás miatt, csak 15 órakor állhattunk elütőre. Úgy gondolom, hogy ilyen körülmények ellenére is kihoztam a mai napon maximumot magamból. Azzal a céllal jöttem ide, hogy a magyar junior bajnoki címet begyűjtsem, és ezt teljesült, a nyílt cím csak bónusz lehetett volna." - értékelt Závaczki Bálint.

Nyílt bajnokság eredményei

"A" kategória

Az U21 & 18 & 16 korosztály fiú győztese a szlovén Vid Joze Potocar, a csúcstartó Závaczki Bálint, a német Leon Heitzzel azonos, -3-as összesített score-ral állhatott a dobogó harmadik, illetve Leon a második fokára. A lányoknál öt szakaszos play off döntötte el a dobogós helyeket a +2-es együttállás után a cseh Lenka Nebeska, a szlovén Vida Obersnel és honfitársa, Barbara Car között, mely csatából Vida Obersnel került ki győztesként.

"B" kategória

Az U12 & 14 korosztályban Somogyi Bence (+3) remekelt, 219 (72,74,73) összesített eredménnyel emelhette magasba első győzelmi serlegét, hét ütéssel utasítva maga mögé a bolgár YanakievHristot, harmadikként a litván Belousovas Oskaras (+14) végzett. A lányoknál mindössze hárman indultak, de a dobogó legfelső fokára Koharek Anna 256 (80,86,90) állhatott.

Magyar bajnokság eredményei

"A" kategória

Závaczki Bálint egymást követő, ötödik alkalommal vihette haza a magyar junior bajnoki serleget, megelőzve ezzel a Rózsa Csilla és Szigeti Csaba négyszeres bajnoki rekordját. A második, az utolsó körben -3-at játszó, de hét ütéssel lemaradó Bertényi Bence lett. A dobogó harmadik helyén az utolsó két napon összesen -3-at játszó ifj. Sárközi Richárd és Kötél Bence, +5 összesített eredménnyel osztozott.

A lányoknál Berkenyei Daniella (+21) szerezte meg első magyar junior bajnoki címét, a második Jaczkovics Emma (+22) lett, harmadikként Nagy Klára végzett (+39).

"B" kategória

Somogyi Bence toronymagas vihette el a nyílt címet is, Vu Péter(+26)a második, Thomas Jackson (+32) a harmadik lett. A lányoknál a két magyar induló, Koharek Anna (340) és Stern Lea Sára (367) lettek dobogósok.

Villámlás miatt kellett a 30. Junior Open harmadik fordulójának rajtját 20 perccel elhalasztani, emiatt az első flight csak 8.00 órakor indulhatott. Majd a Kiss Polett - Hofmanova Julie - Lehoczky Fanni alkotta 9. flight még el tudott ütni, ám az újabb villámcsapások miatt a versenybizottság úgy döntött, hogy leparancsolja a játékosokat a pályáról. A verseny csak 11.20-kor indulhatott újra, emiatt a kiírásban a további flight-ok 140 perces késéssel indulhatnak. A Potocar - Závaczki - Heitz alkotta trió várhatóan 15.00 órakor startol.

Junior Open - juniorok profi szinten

2019. augusztus 24.

Profi játékosok teljesítményét meghazudtoló teljesítményt nyújtottak ma is a 30. Junior Open élmezőnyében csatázó fiúk. Závaczki Bálint, a magyar válogatott legeredményesebb játékosa, a szlovén Vid Joze Potocarral és a német Leo Heitz-zel együtt, -6-os score-ral, toronymagasan vezeti a fiúk mezőnyét.

 

A fiúk csatájában Závaczki Bálint fantasztikus formát hozott ma is. Még +2-ben fordult, de a pálya hátsó szakaszán hihetetlen profizmussal, négy birdie-t húzott be, így a második kört -2-vel zárhatta. A tegnap még egy ütéssel vezető Vid Joze Potocar kissé hektikusan, négy bogey-t és öt birdie-t játszott, így Bálintnak sikerült vele szemben ledolgozni az egyetlen ütésnyi hátrányt. Miután Florian Schweighofernek ma nem jött ma ki a lépés (+3), a negyedik helyről Leo Heitz ugrott stabil játékával a mezőnyt vezetők elit csoportjába. A magyar juniorok közül Kötél Bence(+4) tíz ütéssel lemaradva az élvonaltól, a 9. helyen áll, őt sorban Stöllinger Viktor (+5), a ma -2-t játszó, ifj. Sárközi Richárd (+6) és Bertényi Bence (+7) követi.

Somogyi Bence (+2) és Koharek Anna(+22) továbbra is a "B" kategória verseny fiú, illetve lány mezőnyét vezeti. Berkenyei Daniellának nem sikerült a pozícióján javítani, továbbra is az "A" kategória 6. helyéről várhatja a folytatást.

A Junior Open zárfordulója 7.40-kor kezdődik, a Závaczki-Potocak-Heitz álom flight 12.40-kor kezd.

STARTLISTA - 3. forduló

EREDMÉNYEK

Junior Open - Závaczki: visszataláltam önmagamhoz

2019.augusztus 23.

Závaczki Bálint(68), akivel az elmúlt időszakban alig találkozhattunk versenyen, most mégis visszalendült régi formájába, és a Junior Open első fordulójában parádés -4-es, bogey-mentes körrel nyitott. Somogyi Bence (72) is remekelt, par-ra hozta a kört és ezzel az U12,14-es korosztály fiú mezőnyét vezeti.

"A" kategória (U16,18,21) versenye

A fiúk versenyében nagy a tülekedés, a top11 játékos között mindössze hét ütés a különbség, és természetesen, közülük öten magyarok. Závaczki Bálintot, aki négy birdie-vel mutatta meg, hogy komolyan gondolja az ötödik magyar junior bajnoki cím megszerzését, egyetlen ütéssel, a szlován Racman Golf Club versenyzője, a +hcp-es Vid Joze Potocar (67) előzi meg. Harmadikként az osztrák Donau Golf Club golfozója, Florian Schweighofer áll. A magyar juniorok ott tolonganak azonban a dobogós helyek közelében, hiszen Bertényi Bence, Fülöp Gergő, Kötél Bence és Kemény Kevin is +2-vel, a T8. helyen osztozik. Benke Ákos +5, ifj.Sárközi Richárd és Horváth Ákos +8-cal jöttek le a pályáról.

"Néhány versenyt kihagytam ugyan az elmúlt időszakban, azonban Böndicz Gergővel az elmúlt három héten jól sikerült intenzíven edzeni és maximálisan felkészülni a Junior Openre, ami úgy látom, meghozta a gyümölcsét. Jól ment a játék, megvolt a szükséges stabilitás, amit a négy birdie és a bogey-mentes kör is bizonyít. Úgy érzem, visszataláltam  önmagamhoz." - nyilatkozott Závaczki Bálint a verseny után.

A lányok mezőnyében a legjobb magyar eredményt Berkenyei Daniella (78), +6 ütéssel érte el, ő a 6. helyről várhatja a folytatást. Elsőként a szlovén Bled Golf Klub versenyzője, Vida Obersnel -1-gyel végzett.

"B" kategória (U12,14) versenye

Somogyi Bence (72) is kiváló eredménnyel nyitott, három bogey-birdie kombinációval, par-ra hozta az első kört. Mellette Koharek Anna (80) is jól hajrázott, így Bencével együtt vezetik az U12&14 éves korosztály alkotta "B" kategória fiú, illetve lány mezőnyét.

EREDMÉNYEK

STARTLISTA

Junior Open - kilenc ország, közel kilencven junior

2019.augusztus 21.

Kilenc ország, hazánk mellett Szlovénia, Bulgária, Szlovákia, Ausztria, Csehország, Németország, Ukrajna, Litvánia junior versenyzői állnak rajthoz az augusztus 23-25. között, a Pannónia Golf & Country Clubban rendezendő XXX. Magyar Junior Nyílt Bajnokságon. A tavalyi versenyhez hasonlóan, közel kilencven ifjú golfozó adta le az augusztus 20-ai határidőig nevezését, a mezőny több mint fele a környező országok neves golf klubjaiból érkezik.

A jelentkezők között ott találjuk az ötödik magyar junior bajnoki cím megszerzésére készülő Závaczki Bálintot, aki 2015 után, tavaly a nemzetközi  bajnokságot is megnyerte, valamint Kiss Polett Karolinát, 2018 magyar junior bajnokát. Emellett elütőre állnak az elmúlt év magyar címének korosztályos dobogósai is: Kötél Bence, ifj. Sárközi Richárd, Fülöp Gergő, Kemény Kevin, Lehoczky, Fanni, Földházi-Nagy, Zsófia. Versenybe szállnak a junior ranglistát vezető játékosok is: Jaczkovics Emma és Bertényi Bence, továbbá 2017 magyar junior bajnoka, Nagy Klára. Néhány 2018-as kategória győztest is felfedezhetünk a listán, úgy, mint az osztrák Schaur Fabiant (U16), Stöllinger Viktort (U14) vagy a szlovén Siftar Nezát (U16) és Berkenyei Daniellát (U14).

VERSENYKIÍRÁS

STARTLISTA

LIVESCORING

Összes hír