Makszin Áron a junior program edzőivel egyeztetett

Makszin Áron főtitkár, a Magyar Golf Szövetség május 1-jén induló junior alapprogram tartalmi elemeiről, gyakorlati megvalósításáról egyeztetett a projektben résztvevő edzőkkel.


A junioroktatás idei programjához csatlakozó klubok és edzők már várják a 8-11 éves gyerekek érdeklődését, jelentkezni a klubok recepcióján lehet.

A junior programban résztvevő klubok és edzők:

Balaton Golf Club (recepcio@balatongolf.hu,+36 70 504 2692): Baranyai Róbert

Continental Citygolf Club (recepcio@continentalgolf.hu,+36 20 275 5547) : Csikós Gábor

Budapest Highland Golf Club (recepcio@highlandgolf.hu, +36 70 932 5539): Popovits Barnabás, Scridon Laura, Tóbiás Zsolt

Old Lake Golf Club (club@oldlakegolf.com, +36 30 747 2703) : Kuti Gábor, Vadkerti Adél

Zala Springs Golf Resort (info@zalasprings.hu, +36 83 900 950): Décsy Attila

Junior alapprogramot indít a Magyar Golf Szövetség

2023. április 19.

A Magyar Golf Szövetség elnöksége mai ülésén döntött arról, hogy a junior korú golfozók létszámának növelése érdekében új országos szintű alapprogramot indít. Az idei tervek legfőbb célja, hogy az U12-es golfozók száma az év végére legalább 90-100 főre növekedjen, amelyhez a szövetség az alapszintű golftudás megszerzésének lehetőségét kínálja.


A nyolc edző és a programot irányító és felügyelő koordinátor bevonásával induló projekt 2023 április-májusában kezdődne azzal a célkitűzéssel, hogy a 2024-es szezonra legalább száz U12-es játékosra bővüljön a juniorállomány.

A program során a 8-11 éves korosztály, fiú és lány jelentkezőit várják, amelyhez öt golf klub, a Balaton Golf Club, a Continental Citygolf Club, a Budapest Highland Golf Club, az Old Lake Golf Club, valamint a Zala Spring Golf Resort csatlakozott. A klubok az edzéseken range, pálya, labda és ütőhasználatot, valamint havonta további 20 kosár ingyenes labdát biztosítanak.

Az edzők tíz fős csoportokat toboroznak a golfklubok vonzáskörzetében, és az augusztus kivételével, április és november között, heti két alkalmas, másfél órás edzéseken, valamint a háziversenyek során olyan golftudást adnak majd át a gyermekek számára, hogy a szeptember végén, az U10-es és az U12-es kategóriákban rendezendő - a korábbi időszak hagyományát újra élesztő -, országos felmérő versenyen már újonc bajnokok születhessenek.

Az alapprogram közel 24 millió forintos költségvetését a Sportért Felelős Államtitkárság és a Magyar Golf Szövetség együttesen biztosítja.

Összes hír