Jonathan Mannie célja teljesült

Jonathan Mannie, a válogatottak tavaly áprilisban kinevezett szakmai igazgatója sikeres időszakot tudhat maga mögött, nemzetközi kötelezettségei azonban elszólítják a jövőben a hazai csapatok fejlődésének irányításától. A szakmai munkát a felnőtteknél Böndicz Gergő, a junioroknál Hahn Roland folytatja, akik az elismert tréner munkáját eddig is segítették.


Nehéz időszakban vette át Jonathan Mannie a Magyar Golf Szövetség junior csapatának szövetségi kapitányi, majd később a válogatottak szakmai igazgatói pozícióját. A koronavírus-járvány miatt bevezetett utazási- és versenykorlátozások alaposan megnehezítették a közös munka kezdetét, az új koncepció megvalósítását. Mindezek ellenére, Jonathan Mannie pozitívan értékeli az elmúlt időszakot:

„A járvány miatt későn indult a szezon, azonban a nehézségek ellenére is a magyar válogatottak új struktúrájának kialakítását tűztem ki legfőbb célul. Egyrészt meghatároztam a junior versenyzők kiválasztási kritériumát, támogattam a játékosokkal kötendő szerződések bevezetését, kijelöltem az elkövetkezendő versenyszezon menetrendjét, melyet transzparens módon, a szülők és játékosok bevonásával tettem egyértelművé.  A szakmai koncepció mentén jött létre a jövőbeni reménységek csapata is, amellyel a 8-12 éves tehetségesnek ígérkező, potenciális junior válogatott játékosokat vontunk be a rendszerbe. Végül a felnőtt válogatottak értékelésére is sor került, melynek során itt is kitűztük a reálisan elérhető célokat.

Az elmúlt év októberére tehát, az elképzelésem szerint jött létre a hármas pillérből álló struktúra. Így elmondhatom, hogy a megjelölt célkitűzések sikeresen teljesültek, amelyhez kiváló edzők, asszisztensek társultak, és segítették munkámat. Ez a hármas tagolás már jól működik, így minden feltétel adott, hogy a jövőben e koncepció szerint folytatódjon a válogatottak fejlesztése. Noha az edzéstervek, a professzionális hozzáállás, a tudatosság építése terén talán nagyobb elvárásokat fogalmaztam meg, mégis elégedett vagyok, hogy idáig eljutottunk.

Az elkövetkezendő időszakban jelentős nemzetközi feladatok, kihívások várnak rám, így a magyar csapatok teljes szakmai irányítása nem fér bele az időmbe. Ennek ellenére, nem szakad meg a kapcsolat, hiszen örömmel segítem a jövőben is a játékosok fejlődését, továbbra is részt veszek a magyar edzők képzésében, valamint a szövetség egyéb szakmai programjaiban."

Összes hír