Jaczkovics és Szani a HunTour3 győztesei

Fölényesen nyerte Jaczkovics Emma (+6) a Greenfield Golf Clubban rendezett Hungarian Tour harmadik állomásának női versenyét. A férfiaknál Szani Mátyás (+20) a magyar, a szlovén Golob Max (+13), a nyílt bajnok.


A kánikula ellenére sem fogyatkozott meg a HunTour 3 mezőnyének 29 játékossal startolt büki mezőnye, hiszen a szervezők, Jakobi András versenyigazgató, valamint a bírók mindent elkövettek, hogy a háromnapos torna a szervezetet erőteljesen megterhelő hőség ellenére, optimális körülmények között fejeződhessen be.

A versenysorozat büki fordulójának mindenkit foglalkoztató tétje a női mezőnyben volt keresendő: kinek sikerül harmadik HunTour győzelmét behúzni. Jaczkovics Emmának, aki 2021-ben kétszer vihette el a legcsillogóbb serleget, vagy Berkenyei Daniella folytatja idei sikerszériáját. Jaczkovics Emma(+6) már a kezdetkor határozott választ adott a kérdésre, +2, majd -1-es körrel behozhatatlannak tűnő, nyolc ütéses előnyre tett szert Berkenyei Daniellával (+19) szemben, amit az utolsó fordulóban is megőrzött, így Jaczkovics nyerte a magyar és a nyílt női címet. Berkenyei az ezüst éremmel tért haza, tőle mindössze egyetlen üttésel lemaradva, a harmadik helyen Szautner Elena (+20) végzett.

1. Jaczlovics Emma (+6) 2. Berkenyei Daniella (+19) 3.Szautner Elena (+20)

A férfiaknál legjobb hazai játékosként a Zala Springs versenyzője, Szani Mátyás (+20) állhatott a dobogó legfelső fokára, a Pannonia Golf & Country Club játékosa, Magyar Krisztián +25 ütéssel lett a második, a bronz érem Novák Botond (+28) nyakába került.

1. Szani Mátyás (+20) 3. Novák Botond (+28)

A nyílt férfi versenyt a szlovén Golob Max +13-al nyerte, akinek csak a harmadik fordulóban sikerült maga mögé szorítani a végig vezető, de a döntőben sokat rontó osztrák versenyzőt, Zirl Arthurt (+18). A bronzérem +20 -as score-ral Szani Mátyáshoz került.

1. Golob Max (+13) (SLO) 2. Zirl Arthur (+18) (AUT) 3. Szani Mátyás (+20) (HUN)

HUNGARIAN TOUR III. - Greenfield Golf Club - VÉGEREDMÉNY

1. Jaczlovics Emma (+6) Szani Mátyás (+20) Golob Max (+13) (SLO)
2. Berkenyei Daniella(+19) Magyar Krisztián(+25) Zirl Arthúr (+18) (AUT)
3. Szautner Elena(+20) Novák Botond(+28) Szani Mátyás (+20) (HUN)

HunTour: Jackovics triplázhat

223.07.15.

Hibátlan játékkal, mai - 3-as score-jával, Jaczkovics Emma szinte utolérhetetlen a Hungarian Tour büki második fordulóját követően. A férfiaknál továbbra is a Golfclub Murhof versenyzője, Zirl Arthur (+7) vezet.


Tovább növelte előnyét Jaczkovics Emma(-1) a HunTour második versenynapján. Egy birdie után fordult, majd a pálya második felében újabb birdieket sikerült begyűjteni, így a +4-et játszó Berkenyei Daniella(+10) előtt szinte behozhatatlan előnyre, 11 ütés különbségre tett szert. Berkenyei ezüstös helyét azonban Szautner Elena(+11) még veszélybe sodorhatja, miután Szautner +1-es score-ral erősített a második versenynapon.

A férfiaknál alig változtak a top pozíciók, az osztrák Zirl Arthur (+7) továbbra is vezet, tőle négy ütésre a szlovén Golob Max (+11) áll. A dobogós helyre azonban Kokol Ferenc (+12) és Szani Mátyás(+12) is aspirál, ők Golobtól egy ütésre, harmadikként osztoznak a tabellán.

STARTLISTA & EREDMÉNYEK

2023.07.14.

HunTour: Jaczkovics meggyőzen startolt

Jaczkovics Emma (+2) a mezőny legjobb eredményével és az osztrák Zirl Arthur (+5) áll a tabella élén a Hungarian Tour harmadik fordulójának első versenynapját követően.


A csütörtöki esőzések miatt 10 órakor rajtot vett mezőnyben elsősorban a nők versenyére koncentrálódott a figyelem, kinek sikerül a kétszeres címvédő, Jaczkovics Emma és Berkenyei Daniella közül a büki pályáját jobban olvasni. Az első forduló Jaczkovics fölényét mutatja, aki a teljes, 29 fős mezőny legjobbjaként, +2-vel zárt. Berkenyei tőle négy ütéssel lemaradva mutathatja meg a hátralévő két körben, hogy rá jellemzően nem ismer lehetetlent. A harmadik pozícióban Szautner Elena +10-el áll.

A férfiak mezőnyében hiányoznak a legeredményesebb hazai férfi és fiú játékosok, ők a Nagyborsában zajló Divízió II. Férfi & Fiú Csapat Európa-bajnokságon küzdenek, így nem csoda, hogy az élen is külföldi játékosok, az osztrák Zirl Arthur (+5), a szlovén Golob Max (+6) és a koreai színekben versenyző Yoon Je Choi (+6) áll.

STARTLISTA & EREDMÉNYEK

HunTour: címvédők csatája

2023.07.11.

Harminc versenyzővel startolhat Bükön a világranglista pontokat kínáló Hungarian Tour versenysorozat harmadik állomása július 13-án.


2022 után ismét a Greenfield Golf teljesen megújult pályájára tér vissza a HunTour. A Birdland Golf & Country Club szervezésében zajló versenyre harminc játékos, köztük hat külföldi nevezett. Érdemes lesz a torna eredményeit követni, mert bár a férfi mezőny a nagyborsai pályán, a HunTourral egy időben zajló Divízió 2-es Csapat Európa-bajnokság miatt nélkülözi majd a top magyar játékosokat, a nőknél valódi ki-ki meccs várható. Jaczkovics Emma és Berkenyei Daniella között ugyanis egálra áll a HunTour mérlege: Jaczkovics két aranyéremmel zárt 2022-ben, Berkenyei viszont az idei sorozatban remekelt duplán győztesként remekelt. A mezőny és a két plusz hendikepes, top formában lévő játékos párharca és eredményei a GOLFiGO rendszerében követhetők.

Összes hír