Indulhat a 2022-es szezon

A Magyar Golf Szövetség versenyrendszer átalakítását célzó elnökségi döntéseit, valamint a 2022-es versenynaptár megjelenését követően elkészült a 2022. évi Versenyszabályzat, Ranglistakiírás, valamint "Az Év Golfozója" díjakra vonatkozó előírás is, melyek a hungolf.hu dokumentumtárában érhetők el.


Amint arról hírt adtunk, a Versenyszabályzat és mellékleteinek legjelentősebb változása, hogy ranglistaversenyt csak azon klubok rendezhetnek, amelyek golfpályát üzemeltetnek, vagyis a Balaton Golf, a Birdland GCC, a Budapest Highland GC, a Forest Hills GC, a Hencse National GCC, a Magyar GC, az Old Lake GC, a Pannonia GCC, a Sonnengolf GC, a St. Lőrinc GC, valamint a Zala Springs GR. Minden golfpályát üzemeltető klub évi két ranglistaversenyt szervezhet, a rendezési jog nem adható át. A Klubcsapatbajnokságon csak a pályával rendelkező klubok indíthatnak csapatokat. Magyarországon ugyanakkor, egy adott napon csak egy ranglistaverseny vagy szövetségi verseny vagy WAGR verseny rendezhető.

A ranglistaversenyeken HCP Index limit kerül bevezetésre, a férfi golfozók számára: 24.0, a női golfozók számára: 30.0 a határ. Azon hazai és külföldi nyilvántartási golfozók is elindulhatnak a ranglistaversenyeken akik nem felelnek meg a HCP Index limitnek, de ezen játékosok mindannyian egy vegyes „nem ranglista” kategóriában indulhatnak csak. Változás, hogy a ranglistaversenyeken a kluboknak a ranglistaversenyen résztvevő játékosok számára kötelező bruttó összes (Str) kategóriában 1-3. helyezettet hirdetni és díjazni, de a nettó kategóriák (Str-Hcp) pontos kijelölését és díjazását az MGSZ a rendező klubra bízza.

Összes hír