III. Winter Cup – Kötél Bence és Jaczkovics Emma a dobogó tetején

Kötél Bence és Jaczkovics Emma magyar és nyílt kupagyőzelmével ért véget a Magyar Golf Szövetség szezonnyitó versenye, a III. Nyílt Winter Cup. A 2022. április 8-10. között, a Pannonia Golf & Country Clubban rendezett torna fináléjában, cut után, hetven versenyző dacolt a természet erőivel, amely során a nettó kategória legjobbjait is díjazták.


Valódi tavaszi, szeszélyes idő, csípős, viharos szél, ragyogó napsütés, tetemes eső fogadta a három évvel ezelőtt debütált Winter Cup 91 nevezőjét a Pannonia Golf & Country Club pályáján. A szélsőséges időjárást azonban nem csak a versenyzők igyekezetek töretlen akarattal megzabolázni, de a klub vezetői, a greenkeeperek, a versenybizottság tagjai és a bírók is mindent megtettek, hogy az elszánt játékosok közül végül kikerülhessenek a szezonkezdés legjobbjai.

A férfiak mezőnyében a napsütéses, de orkánszerű széllökésekkel tarkított záró forduló a kétszeres magyar felnőtt és junior bajnoknak, Kötél Bencének kedvezett. A kezdésben a mindössze 14 éves Zsimán-Lebovics Zénó +3-as vezető köre maradt emlékezetes, de az esőszünet miatt három órával halasztott második fordulóban már Kötél Bence tört az élre, majd a Csányi Olivérrel folytatott kiélezett párbajban, három ütés előnnyel pecsételte meg magyar és nyílt kupagyőzelmét. Csányi Olivér folyamatos veszélyt jelentett a mezőny élén állókra, egy ütéshátránnyal próbált az élre törni, a fináléban eagle-el kápráztatta el a 13-ason szurkolóit, de az aranyéremhez végül három ütés hiányzott. A háromnapos küzdelmek során ifj. Sárközi Richárd, Fülöp Gergő, Nagy Ármin és Meznerics Gergely is a dobogóesélyesek között tűnt fel, de a befejezésben Fülöp Gergőnek sikerült Kötél Bence mellett +2-re hozni a záró kört és egyben begyűjteni a bronzérmet. A negyedik helyezett ifj. Sárközi Richárd lett az ötödik helyre szorult Zsimán-Lebovics Zénó előtt.

A nők versenyében kezdetben a +2.5 hendikeppel érkező szlovén játékosra, Malek Lanára terelődött a figyelem, 2021 junior és match play bajnoka, Jaczkovics Emma azonban hamar megmutatta, milyen formában van a szezon kezdetén: az első körben egy, majd hat ütés előnyre tett szert a Slovenska Bistrica Golf Club játékosával szemben. Jaczkovics a záró fordulóban is megtartotta előnyét annak ellenére, hogy Malek Lana a kör legjobb női score-ját (+8) hozta, így három ütés különbséggel végül a GolFiesta versenyzője lett a téli kupa magyar és nyílt női győztese. Malek Lana nemzetközi kategóriában az ezüst érmet vihette haza, Berkenyei Daniella harmadik lett. Magyar női másodikként a kétszeres címvédő, Berkenyei Daniella végzett, a bronzérmet végül Stern Lea Sárának sikerült behúzni Batta Krisztina elől.

III. NYÍLT WINTER CUP
Férfi magyar & nyílt Női magyar Női nyílt
I.hely Kötél Bence (76,77,74/+11) Jaczkovics Emma (77,80,83/+24) Jaczkovics Emma (77,80,83/+24)
II.hely Csányi Olivér (77,77,76/+14 Berkenyei Daniella (82,85,81/+32) Malek Lana (78,85,80/+27)
III.hely Fülöp Gergő (78,80 ,74/+16) Stern Lea Sára (84,91,83/+42) Berkenyei Daniella (82,85,81/+32)

III. Winter Cup - Kötél és Jaczkovics formában

2022. április 9.

Az előrejelzéseknek megfelelően, jelentős mennyiségű csapadék zúdult a Pannonia Golf & Country Club pályájára a III. Nyílt Winter Cup második versenynapjának reggelén, emiatt a Versenybizottság három órával kényszerült elhalasztani a kezdést. A szélsőséges körülmények azonban mégsem akadályozták Kötél Bencét, hogy átvegye a vezetést, a nőknél Jaczkovics Emma továbbra is stabilan vezet.


A délelőtt hullott 23 mm eső okozta károk miatt a Versenybizottság úgy döntött, hogy későbbre halasztja a III. Nyílt Winter Cup második versenynapjának startját. A pálya ugyan felázott, de vízelvezetésből kitűnően vizsgázott, a feltámadt erős szél pedig annyire felszárította, hogy az eredeti időponthoz képest három óra késéssel, két Tee-ről (1 &10), de végül elindulhatott a verseny. A Versenybizottság az orkánszerű, néhol 50-60 km/órás széllökések miatt a startot követően is folyamatosan figyelemmel kísérte az időjárás alakulását, a játék tempójára gyakorolt hatását. Szerencsére újabb halasztásra, felfüggesztésre már nem került sor, így a 80 játékosra zsugorodott mezőny biztonsággal fejezhette be a második kört.

A férfiaknál Kötél Bencét (76,77) a természet erői sem tudták eltántorítani, hogy +5-ös körrel átvegye a vezetést Csányi Olivér (77,77) előtt, aki tegnapi egy ütés hátrányát ma sem tudta ledolgozni. A finálé előtt a dobogó harmadik helyére Fülöp Gergő (78, 80) pályázik, így - egy kevésbé sikeres kör után, Meznerics Gergellyel (77,84) a T5. helyen álló - Zsimán-Lebovics Zénót (75,86) három ütéssel előzi meg.

A nőknél nem változott a sorrend, Jaczkovics Emmának (77,80) - előnyét növelve - sikerült a vezető pozíciót megőrizni, hat ütéssel vezet Malek Lana (78,85) előtt. Berkenyei Daniella (82,85) a harmadik helyről, négy ütésre a szlovén lány mögött várja a záró kört.

Az előrejelzések szerint vasárnap már csak elszórtan várható eső, a széllökések azonban továbbra is próbára tehetik a III. Winter Cup résztevőit.

III. Winter Cup - A VERSENYNAPOT MEGTARTJÁK

2022. április 9.

A VERSENYNAPOT MEGTARTJÁK!

Az eredeti Tee Time-ok az esőszünet miatt megváltoztak! Az indítások az 1-es és 10-es tee-kről lesznek, a kezdési időpont: 12:30 óra.

A GOLFiGO-ban elérhető az aktuális startlista.


Az eredeti Tee Time-ok gyökeresen megváltoztak!

Az indítások az 1-es és a 10-es tee-kről lesznek. A kezdési időpont várhatóan 12:30 óra. A jelenleg kifüggesztett startlista tájékoztató jellegű! 12:00 órakor hivatalos bejelentés várható! A legutolsó időpont, amikor a mezőny indulhat (verseny halasztható) 13:00 óra, amennyiben ekkor nem indul el a mezőny, a versenykör törlésre kerül!


III. Winter Cup - Zsimán-Lebovics Zénó a mezőny élen

2022. április 8.

Zsimán-Lebovics Zénónak (75) sikerült a legjobban a szezon első szövetségi versenyének, a III. Winter Cup nyitánya, egy ütéssel vezeti a mezőnyt Kötél Bence (76) és ifj. Sárközi Richárd (76) előtt. A nőknél Jaczkovics Emma (77) egy ütés előnyre tett szert a szlovén Jana Malekkel (78) szemben.


Az U14-es válogatott golfozó, Zsimán-Lebovics, Somogyi Bencével és Benke Ákossal egy flight-ban vágott neki a Magyar Golf Szövetség, Pannonia Golf & Country Clubban kezdődött évadnyitó eseményének a favoritnak számító flight, Kötél Bence, Csányi Olivér és ifj. Sárközi Richárd után. Az orkánszerű szél azonban alaposan terelgette a játék során a golflabdákat, így nem csoda, hogy Zénó egy bogey-dupla bogeyt követően még nem a mezőny legjobb eredményével fordult, a folytatásban azonban mégis neki sikerült a legstabilabb játékot hozni: egy birdie-bogey párosítással par-ra teljesíteni a hátsó kilenc szakaszt. A párharcba a 6. szakaszra még -3-al igyekvő Csányi Olivér, a birdieket ugyancsak potyogtató Kötél Bence és ifj. Sárközi Richárd is beleszólt. Zsimán-Lebovics Zénó mögött végül Kötél Bencének és ifj. Sárközi Richárdnak sikerült a finis, egy ütéshátránnyal várhatják a második fordulót. Szoros az eredmény a dobogós jelöltek mögött is, Csányi Olivér, Meznerics Gergely és Nagy Ármin két, Fülöp Gergő, Müller Ralph és Somogyi Bence három ütésre állnak a vezető pozíciótól.

A nők versenye a +5-el játszó Jaczkovics Emma és a pluszos hendikeppel érkező szlovén játékos, Malek Lana (+6), között dőlthet el. A címvédő Berkenyei Daniellának (+10) alaposan bele kell húzni a következő fordulókban, ha le szeretné dolgozni öt ütéshátrányát.

III. Winter Cup - SzezON

2022. április 4.

Kilencvennégy versenyző jelezte indulási szándékát a III. Nyílt Magyar Winter Cup nevezési határidejére. Az indulók között a kétszeres kupagyőztes címvédő, Berkenyei Daniella és számos pluszos hendikeppel büszkélkedő játékos, Csányi Olivér, Kötél Bence, ifj. Sárközi Richárd, Somogyi Bence, valamint a szlovén Malek Jana is elütőre áll a Pannonia Golf & Country Clubban április 8-án startoló szezonnyitó versenyen. Az indulás joga az április 5-e, délig befizetett nevezési díjakkal válik véglegessé.


A torna a korábbi évektől eltérően, háromnaposra bővült, ahol közel száz induló közül, három egyéni stroke play versenykör során kerülnek majd ki a magyar és nyílt kategóriák győztesei. A nemzetközi jelentkezők között a világranglistapontokat adó bajnokságra öt mongol játékos is nevezett.

A nőknél a +2,5 hcp-es Malek Jana, a Slovenska Bistrica Golf Club versenyzőjeként lesz minden bizonnyal Berkenyei Daniella, az összesített női ranglista élén jelenleg álló Jaczkovics Emma, a válogatott játékosok, Hoffmann Annamária és Földházi-Nagy Zsófia vagy a szenior női válogatott kapitányának, Batta Krisztina legnagyobb ellenfele.

A férfiak mezőnyében leginkább Csányi Olivér, Kötél Bence, ifj. Sárközi Richárd és Somogyi Bence összecsapása kerülhet az érdeklődés középpontjába, de a magyar válogatott tagjai, Benke Ákos, Fülöp Gergő, Károly Ádám, Kovács Alex, Nagy Ármin, Novák Botond, Vu Péter, Zsimán-Lebovics Zénó és Williams Jaxson is beleszólhatnak a szezon első szövetségi versenyéről írandó krónikába.

A nevezések a Versenykiírás szerint, a 2022. április 5., kedd 12 óráig befizetett részvételi díjakkal válnak érvényessé.

Összes hír