Így ünnepeltek a mid-amatőrök

Minden idők legjobban sikerült versenyével ünnepeltek a hét országból érkezett mid-amatőrök a Greenfielden rendezett SUN & EYE 10. Magyar MidAm Openen. A jubileumi küzdelmek Szeberényi Máté (+12) magyar és címvédő nyílt győzelmét hozta, a hölgyeknél az ukrán Zagorodnia Galyna (+46) és a Pannónia versenyzője, Hoang Thu Dung Zung (+51) jeleskedett.


Az elmúlt tíz év legjobb versenyét rendezték a mid-amatőrök Bükön, ahol a közel 40 single hendikeppel érkező versenyző nosztalgiával és büszkeséggel emlékezett a mid-amatőrök elmúlt tíz évére. A ünnepi hangulat nem csak a klubházban érződött, de a pályán folyó baráti versengésre is rányomta bélyegét.

A nemzetközi versenyt Magyar Krisztián (+3) és az ukrán Zagorodnia Galyna (+12) kezdte erősen, de a második körben Szeberényi Máténak (+11) a T6.helyről sikerült a vezető pozíciót átírni, Hoang Thu Dung Zung (+33) pedig döntetlenre zárkózott fel Zagorodniához(+33). A tétforduló végül az Saadiyat Beach Golf Club játékosa (+46) szemébe csalt örömkönnyeket az ukrán himnusz hallatán, miután öt ütéssel előzte le a Pannonia GCC versenyzőjét, a harmadik helyre +61 -es score-ral Fiserné Koplányi Eszter ért be. A férfiaknál Szeberényi (+12) pozíciójára nem jelentett valódi veszélyt a mindvégig második helyen teljesítő szlovák játékos, Tomko Florian (+17), a bronzérem az utolsó körben +3-al nagyot hajrázó Zilahy Csaba nyakába került.

10. Magyar MidAm Open nemzetközi verseny: 1. Zagorodnia Galyna(UKR) & Szeberényi Máté (HUN) 2. Hoang Thu Dung Zung (HUN) & Tomko Florian (SVK) 3. Fiserné Koplányi Eszter (HUN) & Zilahy Csaba (HUN)

A magyar midam bajnoki cím is Szeberényihez vándorolt, akit Zilahy Csaba követett a dobogón. A harmadik helyezettnek járó elismerést Krämer András (+23) vehette át. A nők versenyében Hoang Thu Dung Zung arany és Fiserné Koplányi Eszter ezüst díjazottak mellé Sajner Zsuzsanna csatlakozhatott bronzérmesként.

10. Magyar MidAm Open magyar verseny: 1. Hoang Thu Dung Zung & Szeberényi Máté 2. Fiserné Koplányi Eszter & Zilahy Csaba 3. Sajner Zsuzsanna & Krämer András

A Nemzet Kupáján idén tíz négyfős csapattal statolhatott, a három legjobb bruttó eredmények alapján Szlovákia csapata, Aaron White, Martin Sebesta és Florian Tomko 720 ütéssel végzett az élen, az ezüstéremre egyetlen ütéssel lemaradva, a The Team csapattagja, Zilahy Csaba, Krämer András, Meznerics Gergely és Szalay Attila tehettek szert, a bronzérem boldog tulajdonosai a Hungarian Greenlanders-ek 726 ütéssel lettek: Bohács Zsolt, Horváth Péter, Magyar Krisztián és Koller György.

Magyar MidAm Open Nations' Cup: 1. Szlovákia 2. The Team 3. Hungarian Greenlanders

Bükön jubilál a MidAm Open

2022.szeptember 1.

Tizedik országos nyílt bajnokságát ünnepeli augusztus 2-4. között a Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület. A Greenfield Golf pályája hét ország, 89 versenyzőjét látja vendégül, ahová szép számban érkeztek egykori magyar bajnokok is.


Hazánk versenyzői mellett Csehországból, Hollandiából, Svédországból, Szlovéniából, Szlovákiából és Ukrajnából érkeztek golfozók a Birdland Golf & Country Clubban rendezendő 10. Sun&Eye Magyar MidAm Nyílt Golfbajnokság háromnapos stroke play küzdelmeire.

A magyar és nyílt bajnoki címet elhódítani vágyók között számos egykori bajnokot fedezhetünk fel a nevezők listáján: 2021-es nyílt bajnokát, Szeberényi Mátét, továbbá a magyar bajnokság egykori győzteseit, Zilahy Csabát (2013, 2015, 2017), Meznerics Gergelyt (2021,2018), a midam ranglistákat vezető Movik Gabriellát (2021) és Magyar Krisztiánt (2020), valamint Krämer Andrást (2019) vagy Baldauf Lászlót (2016) is. Elütőre állnak a 2021-es "Az év mid-amatőr játékosai" , Sajner Zsuzsanna és Müller Ralph is.

Az égi szervezők kiváló golfidőt jeleznek a hétvégén, így minden adott, hogy a 9 órakor induló mezőnyben kiélezett küzdelmek és akár újdonsült bajnokok is szülessenek.

Összes hír