I. Hungarian Winter Cup – ciprusi szezonnyitó – startlista

A Magyar Golf Szövetség első alkalommal meghirdetett ranglistaversenyével, a március 4-6. között rendezendő I. Hungarian Winter Cup-al hivatalosan is kezdetét veszi a 2020. évi golf szezon, azonban ezúttal a Földközi-tenger varázslatos mediterrán szigete, Ciprus a helyszín.  A Szövetség szándéka szerint, a Elea Estate Golf Club par 71-es pályáján, huszonhét golfozóval startoló grand slam tradíciót teremthet majd a versenyszezon bővítése érdekében. 

Az I. Hungarian Winter Cup mezőnyének több mint a fele top10-es ranglista helyezett, így a nyárias téli szezonkezdet kiélezett küzdelemet hozhat. Az indulók között ott találhatjuk a felnőtt kategória legjobbjait: Rózsa Dávidot, Zilahy Csabát, Kiss Polett Karolinát és Sándor Virágot, de szép számban neveztek junior kiválóságok is: Závaczki Bálint, ifj. Sárközi Richard, Somogyi Bence és Berkenyei Daniella.

Március 1-3. között gyakorlónapok várnap a golfozókra, szerdától pedig kezdetét veszi a háromnapos stroke play verseny. A csillogó Földközi-tenger és az ősi Páfosz környezetében fekvő Elea Estate Golf Club pályája a varázslatos mediterrán környezet ellenére azonban valódi kihívást tartogat.

Sir Nick Faldo a pálya átadásakor azt nyilatkozta, hogy a nagy ütésekkel bevehető pályával ellentétben, a gondolkodó golfjátékra fektette az építés során a hangsúlyt, ahol a golfozó a 18 szakasz stratégiai rejtvényének valamennyi fordulatát fokozatosan fejti majd meg.  A kihívásokkal teli pályatérkép mindenesetre szentjánoskenyér- és olajfa ligeteken, mállott mészköveken, a mediterrán vidékre jellemző sötétzöld pampafüves fairway-jen és semi-rough-on és a vadonban élő gyógynövények mezőjén vezet keresztül. A tervező a pálya kialakításakor a környezetvédelemet és a fenntarthatóságot is szem előtt tartotta: nemcsak a őshonos vegetáció telepítésére, hanem a legmodernebb, digitalizált öntözőrendszer kiépítésére is nagy hangsúlyt fektetett.

A Versenykiírásban foglaltak szerint, a bruttó és nettó kategória győztesei a mediterráneum különleges amfora díjait vehetik majd át a Magyar Golf Szövetség főtitkárától, Makszin Árontól, valamint a verseny szervezőjétől, Batta Krisztinától, a Golf Travel Hungary ügyvezető igazgatójától.

Az időjárás más most is a hazai nyár hangulatát idézi, szerdán pedig akár 21 fok körüli, kellemes meleg fogadhatja a rajtolókat. A végeredménybe csupán a csütörtökre és péntekre várható lehűlés, erősödő szél és eső szólhat bele.

Az I. Hungarian Winter Cup startlistáját és eredményeit a PC Caddie oldalán kísérhetjük figyelemmel.

2020. március 4. - STARTLISTA

 

Összes hír