Hungarian Tour: Jaczkovics és Závaczki dobogósok

Jaczkovics Emma az első Nyílt Hungarian Tour női győztese, a férfiaknál német dominancia érvényesült, a Habsberg Golf Club két játékosa, Breimer Leon 66-os záró körrel arany, Haubenschild Felix ezüst éremmel térhet haza. A harmadik hely sorsa Závaczki Bálint javára dőlt el az ifj. Sárközi Richárddal folytatott szenzációs küzdelem során.


Valódi tour-hangulat uralkodott a Zalai-dombság gyöngyszemének nevezett Zala Springs háromnapos versenyén, mely nem csak a hazai golf elitet mozgatta meg, de Horvátország, Hollandia, Lettország, Németország, Románia és Svájc pluszos hendikeppel érkező játékosait is szép számban vonzotta.

A férfiaknál borítékolható volt a késhegyre menő küzdelem, de végig német dominancia uralkodott. Az első fordulóban a +2.8-as hendikeppel érkező német játékos, Strohmaier Michael, majd a +3.9 hcp-es honfitársa, Breimer Leon vezette a mezőnyt, de a +4.9-es Haubenschild Felix is folyamatos nyomás alatt tartotta az élen állókat. Akárcsak a magyar versenyzők, ifj. Sárközi Richárd a második majd harmadik pozíciót harcolta ki, a hazai pályán rég nem látott Závaczki Bálint pedig mindössze egyetlen ütéssel lemaradva vágott neki a finálénak.

A döntőben aztán Breimer (-5) elképesztő magabiztossággal ütött, -3-al fordult és pályarekordnak számító 66-os körrel zárt, így Németországba került az aranyérem. Akárcsak az ezüst medál, melyet Haubenschild Felix (+2) stabil játékkal érdemelt ki. A bronzéremért azonban Sárközi, Závaczkival hatalmas csatát vívott. Az amerikai tanulmányai után hazatérő Závaczki +4, +2-es fordulók után mesés játékkal, egy bogey mellett, három birdie-vel dolgozta le második körös hátrányát. Sárközi eggyel több bogey-t ütött, ráadásul a hátsó kilencen, így a két magyar játékos közül Závaczki (+4) örülhetett ismét magyar földön a győzelemnek.

A nőknél Jaczkovics Emma (+17) kissé gyengén kezdett, de a második forduló után hamar átvette a vezetést a lett játékostól, Gavare Marta Marlenától és bár a zárás nem úgy sikerült, ahogy a folytatást elképzelte, az aranyérmet senki nem tudta elvenni tőle. A döntőben a cseh Shchepteva Alina (+21) nagyot hajrázott, így a legjobb körrel a második helyre ért be Gavare (+21) előtt.

A győztesek: Jaczkovics Emma (HUN), Breimer Leon (GER)

A bruttó junior kategóriában Jaczkovics Emmát, felnőttként Breimer Leont, a szenioroknál Hatvári Árpádot díjazták.

I. Nyílt Hunagrian Tour - Végeredmény

1. Breimer Leon (GER)  72,73, 66/-5 1. Jaczkovics Emma (HUN) 80,74,79/+17
2. Haubenschild Felix (GER) 74,72,72/+2 2. Shchepteva Alina (CZE) 84,76,77/+21
3. Závaczki Bálint (HUN) 76,74,70/+4 3. Gavare Marta Marlena (LAT) 78,78, 81/+21

I.Nyílt Hungarian Tour női győztesek (balról): Gavare Marta Marlena (LAT), Jaczkovics Emma (HUN), Shchepteva Alina (CZE)

I. Nyílt Hungarian Tour férfi győztesek (balról): Závaczki Bálint (HUN),Breimer Leon (GER), Haubenschild Felix (GER)

Hungarian Tour - Jaczkovics hatalmasat hajrázott

2022.06.22.

Nagy kihívás várt a magyar versenyzőkre az I. Nyílt Hungarian Tour második fordulójában is. Ifj. Sárközi Richárd megtartotta dobogóesélyes pozícióját, még Závaczki Bálint is felkapaszkodhat a legjobbak közé, Jaczkovics Emma azonban átvette a nők között a vezetést.


A tegnap vezető Strohmaier Michaelnek (+6) ma nem ment a játék, így kénytelen volt átengedni a helyét a ma +1-et játszó honfitársának, Breimer Leonnak. Sárközi is vesztett egy pozíciót, miután a +4.9 hendikeppel érkező Haubenschild Felix par-ra hozta a kört, így három ütés előnyt szerzett Sárközi és Strohmaier előtt.

A nőknél Jaczkovics Emma hatalmasat hajrázott, +2-es körrel átvette a vezetést a lett játékos, Gavare Marta Marlenától. A harmadik helyről Stern Lea Sára és a cseh Shchepteva Alina várja a holnapi befejezést.

I. Nyílt Hunagrian Tour - Eredmények - 2. forduló

I. Breimer Leon  72,73/+1 I. Jaczkovics Emma 80,74/+10
T2. Haubenschild Felix 74,72/+2 II. Gavare Marta Marlena 78,78/+12
T3 Sárközi Richárd ifj. 72,77/+5 T3 Stern Lea Sára 83,77/+16
T3 Strohmaier Michael  71,78/+5 T3 Shchepteva Alina  84,76/+16

Sárközi az esélyesek között

2022.06.21.

Az első alkalommal rendezett Nyílt Hungarian Tour nyitó fordulója után ifj. Sárközi Richárd tűnik a legesélyesebbnek a magyar indulók közül, hogy a háromnapos verseny győzteslistájára feliratkozzon. Sárközi a német Breimer Leonnal együttállásban, egy ütésre maradt mindössze le a mezőnyt -1-el vezető Strohmaier Michaeltől. A nők között a lett Gavare Marta Marlena áll az élen.


Az átlagosnál szelesebb, de a Zala Springs makulátlan, tour nehézségű pályája fogadta a hagyományteremtő céllal létrehozott I. Nyílt Hungarian Tour ötven versenyzőjét. A nyílt kategória bruttó női és férfi, valamint korosztályos díjaiért folyó küzdelemeire tizenkét plusz hendikepes játékos iratkozott fel. Borítékolható volt tehát a szoros eredmény a hazai top játékosok számára, Jaczkovics Emma, ifj. Sárközi Richárd, Somogyi Bence és Závaczki Bálint azonban nem ijedtek meg a nemzetközi kihívástól.

Sárközi kiválóan kezdett, a 9.szakaszt eagle-el tette emlékezetessé, így Strohmaierhez hasonlóan, a legjobb score-ral, -1-el fordult. A 12-esen azonban rontott, egy dupla bogey, a hátsó kilencen kiemelten stabilan játszó Breimer Leonnal azonos eredményt állított be a nap végére, így Strohmaiertől egyetlen ütéssel lemaradva várhatják együttállásban a folytatást.

A nőknél a lett Gavare Marta Marlena +6-al remekelt, aki így nem csak az összesített, hanem a junior táblát is vezeti, őt a magyar női ranglista élén álló Jaczkovics Emma két, Stern Lea öt ütéssel követi. Felnőtt kategóriában is a Golf Club am Habsberg versenyzője, Strohmaier Michael áll az élen, a szeniorok közül Hatvári Árpád vezet.

Nagy Ármin és Coenraad Beau visszalépése miatt a 48-as mezőny a második fordulóban is 9 órakor kezd.

I. Nyílt Hunagrian Tour - Eredmények - 1. forduló

I. Strohmaier Michael  71 I. Gavare Marta Marlena 78
T2. Breimer Leon  72 II. Jaczkovics Emma 80
T2 Sárközi Richárd ifj. 72 III. Stern Lea Sára 83

Hungarian Tour kezdetek

2022.06.16.

Zalacsányban mutatkozik be a Magyar Golf Szövetség új nemzetközi tornája, a világranglista pontokat ígérő Nyílt Hungarian Tour, mely nem csak a legjobb hazai játékosok, hanem a külföldi versenyzők körében is azonnal népszerű lett.


A hazai versenyrendszer új bástyájaként rendezik június 21-23. között a két fordulóból álló nyílt bajnokságot. A nevezési határidőig ötven versenyző adta le jelentkezését, akik közül tizenegy játékos érkezett külföldi klubokból. A mezőny a megszokottnál talán szűkebb, azonban közel negyede áll a Zala Springs pályájára pluszos hendikeppel. A magyar palettán is a legjobbak, ifj. Sárközi Richárd, Somogyi Bence, Jaczkovics Emma, Károly Ádám, Nagy Ármin, Stern Lea Sára és az amerikai tanulmányai után nyári szünetét töltő Závaczki Bálint neve található.

Összes hír