Helyrebillent egyensúly

Fordulatos, de sikeres napot mondhat magáénak mindkét csapatunk az EGA Team Shield Championship második match play fordulója után. A magyar férfi válogatott 2&1-re győzte le Ukrajnát, így a döntőben az 5.helyért küzdhet, a junior lányoknak 2.5&0.5-el sikerült Szerbia ellen a záró forduló előtt erősíteni pozícióján.


Hamar kiheverte a tegnapi fiaskót a Csányi Olivér, Sárközi Richárd, Somogyi Bence, Závaczki Bálint alkotta négyes, miután Závaczki és Csányi is minimális különbséggel veszettek tegnap görög ellenfeleikkel szemben. Az új forduló az ötödik hely majdani megszerzésének reményében indult Ukrajna ellen, és a magyarok mindent meg is tettek a cél érdekében. Somogyi Bence végig határozottan tartotta a kezében a játék alakulását, 2up, de 4up-ra is vezetett, végül látszólag könnyedén, 4&2-re hozta a meccset. A Sokolov-Golovko foresome páros még 1up-al vezetett a Csányi-Závaczki duó előtt, de fordulni már All Square-ben sikerült. A 13. szakaszra már 3up-ra növelték az előnyt és határozottan meneteletek ennek szellemében a 4&3-as győztes végeredmény beálltáig. A legnehezebb dolga Sárközinek volt, aki a 14 éves csodagyereket, Grinberg Levet kapta ellenfelül. Az idei Belga Amatőr Open második helyezettje, a Pannonián stroke playben -5-öt játszó Grinberg végig vezetett, végül 6&5-el vitte el az ukrán csapat egyetlen győztes meccsét. Az eredmény a magyar csapat számára lehetőséget kínál a bajnokság 5. pozíciójának megszerzésére, melyet a döntőben Ciprus ellen vívhat 9 órától. A döntő Málta és Görögország, a bronzérem Szerbia és Törökország között dől majd el.

FÉRFI ELŐDÖNTŐ EREDMÉNYEK

Málta 2.5 & 0.5 Szerbia
Görögország 2 & 1 Törökország
Liechtenstein 1 ˇ& 2 Ciprus
Magyarország 2 & 1 Ukrajna
Albánia 2 & 1 Románia
Luxemburg 2 & 1 Románia

A magyar junior lányok a alsótáblán ma is jól szerepeltek. A Földházi-Nagy Zsófia-Sántha Laura páros és Berkenyei Daniella egyéniben is végig diktálták a tempót a szerbekkel szemben, végül 2&1-re, illetve 5&4-re nyertek. Stern Leának enyhe fejfájást okozott csupán Djordevic, aki a 9-esen 1up-ra állt, de a 13-ra kiegyenlített, végül felezték az eredményt. A nők versenyében az aranyéremért Törökország és Ukrajna, a bronzért Görögország és Lettország csatázik még a döntőben, Észtország már biztosan 5., Luxemburg a 6., így Magyarország a 7.hely megszerzéséért Liechtenstein ellen állhat majd elütőre.

NŐI ELŐDÖNTŐ EREDMÉNYEK

Törökország 2 & 1 Görögország
Lettország 1 & 2 Ukrajna
Luxemburg 1 & 2 Észtország
Magyarország 2.5 & 0.5 Szerbia
Románia 0 & 3 Liechtenstein

Összes hír