Hayder-Török Alexander a Lett Open bajnoka

Hayder-Török Alexander, a magyar felnőtt válogatott játékosa nyerte a Jurmala Golf Clubban rendezett Lett Amatőr Nyílt Bajnokságot, és ezzel belépőt szerzett az amatőr világranglista (WAGR) táborába.


A magyar színekben versenyző Alexandernek 76 fős mezőnyben sikerült bajnoki címet szerezni a Rigától 30 percre fekvő par 72-es pályán. Válogatott játékosunk hat birdie - két bogey-val második legjobbként nyitott, a továbbiakban azonan rendkívül erős széllel kellett megbirkózni, ami a score-okban is tükröződött. A 20 éves játékos így is legjobbként, +1-el vette a második kört, majd a +2-es befejezés is elegendőnek bizonyult, hogy három ütéssel megelőzze a klub végül ezüst éremmel végző játékosát, Spruzs Stefanst (+3).

"El sem tudom még hinni, hogy a szezon utolsó versenyén sikerült végül a világranglistára felkerülni. A harmadik nyaram, hogy elég sűrű a versenynaptáram, rengeteg külföldi és magyar versenyen indultam, de mindig hiányzott valami nüánsz a győzelemhez. Magyarországnak szereztem a győzelmet, nem volt egyszerű verseny, de most nagyon boldog vagyok, mert ezzel az eredménnyel új fejezet nyílik az egyetemi pályafutásomban is." - nyilatkozta a bajnokságot követően Hayder-Török Alexander.

Hayder-Török Alexander a Robert Trent Jones által tervezett Royal Bercuit Golf Club tagja, egyetemi tanulmányait Skóciában, a Stirling University sport menedzsment szakán tavaly kezdte meg.

"A Stirling University számos skót, brit és európai egyetemi bajnoki címet nyert már. A célom az volt, hogy a WAGR-helyezéssel én is bekerülhessek az egyetem első csapatába, mely ajtót nyithat nagy nemzetközi versenyek felé, de jövőre sok hazai versenyen is szeretnék majd indulni."

Összes hír