Győzelem Szlovéniában

Négy magyar fiatal golfozó képviselte a magyar színeket  2020. június 26-28. között rendezett Szlovén Junior Nyílt Bajnokságon, ahol Horváth Ákos kiváló játékkal, play off-ban szerezte meg a magyarok legjobb eredményét, az U16-os kategória győzelmét.
Kilenc ország, 91 junior golfozója, köztük Horváth Ákos, Bertényi Bence, Kötél Bence és Jaczkovicz Emma vett részt a három kategóriában (U21,U18, U16) rendezett versenyen, amelynek a Ljubljana melletti Arboretum Golf Club par 71-es pályája adott otthont.
Horváth Ákos, az első két fordulót is szenzációs mínuszos eredménnyel (-1, -2) zárta, és a fináléban is hajrázni tudott: birdie-vel utasította a második play off szakaszon maga mögé a szlovén Jaka Babnikot, így az U16-os kategória győztese lett.  Ákos összesítettben is vezetett két nap után, azonban az utolsó fordulóban becsúszott putt bogey-k miatt végül a T3.helyen végzett. Bertényi Bence, aki az utolsó fordulóban a második legjobb eredménnyel, -2-es score-ral jött le a pályáról, végül az U16-os kategória dobogójának harmadik fokára állhatott fel, összesítettben a 6.helyen zárt.
Kötél Bence +15-tel az U18-as kategória 13. helyét, Jaczkovics Emma egyetlen ütéssel lemaradva a harmadik helyről, az U16 kategória 4.helyét szerezte meg.
A fiúk és a lányok versenyét is a helyi favoritok, Luka Naglic és Inja Fric nyerte.
SZLOVÉN JUNIOR NYÍLT BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNY
Összes hír