GOLFÜNNEPeltek

Meggyőző fölénnyel nyerte a junior lány és fiú csapat a hatodik alkalommal rendezett Golfünnep, a korosztályos amatőr és profi válogatottak meghívásos versenyének küzdelmeit. A legjobb egyéni score-ért járó serleget Somogyi Bence vehette át.


Ideális időjárás, remek pálya, kiváló szervezés, nagyszerű játék jellemezte a Pannonia Golf & Country Clubban rendezett, a szövetségi naptárt záró bajnokságot. A hat férfi és három női csapattal startoló torna nyitó napjának eredményei már sejtették: legnagyobb eséllyel idén is a juniorok pályáznak a meghívásos bajnokság trófeájának megszerzésére. A match play döntő aztán az ifjú tehetségek egyértelmű fölényét és végül győzelmét hozta.

A Károly Ádám, Kötél Bence, Nagy Ármin, Somogyi Bence alkotta csapat mind a négy mérkőzést győzelemre vitte a playoffban döntőbe került mid-amatőr csapattal szemben, így ők vehették át Vaszily Miklós elnöktől a legjobb csapatnak járó elismerést. A mid-amatőrök, Krämer András, Magyar Krisztián, Meznerics Gergely, Müller Ralph emlékezetes ütésekkel, de a dobogó második fokára állhattak fel. Harmadikként a felnőtt válogatott, Benke Ákos, Fülöp Gergő, Novák Botond és ifj. Sárközi Richárd végzett, akik 2,5 & 1,5 arányban vitték el az utolsó dobogós helyet a prok elől.

A nők versenyét is a legifjabbak nyerték, Födházi-Nagy Zsófia, Hoffmann Annamária, Jaczkovics Emma és Stern Lea Sára négy magabiztos match play meccset hozott el a szenior hölgyektől, Dung Hoang Thutól, Kim Anh Samtól, Nagy Rékától és Probst Ágnestől. A mid-amatőr válogatottat Fiserné Koplányi Esztert, Lex Annamáriát, Movik Gabriellát és Sajner Zsuzsannát stroke eredményeik alapján hirdették bronzérmesnek.

Hoffmann Annamária, Stern Lea Sára, Jaczkovics Emma, Földházi-Nagy Zsófia

A verseny szervezői a legjobb stroke eredményt elérőket is díjazták, melynek aranyosan csillógó serlegét a pályát 71 ütéssel teljesítő Somogyi Bencének nyújtotta át Vaszily Miklós elnök. A második legjobb Nagy Ármin (72) lett, aki Kötél Bencét (73) előzte meg amezőnyben.

Somogyi Bence

VÉGEREDMÉNY
FÉRFIAK I. hely Junior fiúk II.hely MidAm férfiak III. hely Felnőtt férfiak
NŐK I.hely Junior lányok II.hely Szenior nők III.hely MidAm nők
Egyéni stroke I.hely Somogyi Bence II. hely Nagy Ármin III.hely Kötél Bence

A győztes junior lány csapat: Hoffmann Annamária, Stern Lea Sára, Földházi-Nagy Zsófia, Jaczkovics Emma

A győztes junior fiú csapat: Károly Dám, Nagy Ármin, Somogyi Bence, Kötél Bence

Golfünnep junior fölénnyel

2021. október 15.

Idén is a junior csapatok indultak el legmeggyőzőbben a VI. Golfünnep győzelmi címéért, Somogyi Bence az első forduló legjobb egyéni score-jával (-1) büszkélkedhet.


Szélcsend, ragyogó napsütés, gyors greenek, perfekt körülmények, kiváló hangulat. Így foglalta tömören össze Jakobi András versenyigazgató a VI. Golfünnep első versenynapját. Tavalyi győzelmük után, úgy tűnik, duplázni készülnek a junior lányok és fiúk, hiszen a VI. Golfünnep egyéni stroke fordulójában vitathatatlanul a mezőny kimagasló eredményét érték el. A férfiaknál a Somogyi Bence (-1) - Nagy Ármin (0) - Kötél Bence (+1) (Károly Ádám +6) par-ra teljesített junior triója behozhatatlan távolságban hagyta maga mögött a mid-amatőrök, Krämer András (36) - Meznerics Gergely (+8) - Ralph Müller (+9) (Véh Balázs +19) alkotta csapatát (+23), és a velük azonos összesített eredményt elérő Hahn Roland (+5)- Rózsa Dávid (+9)-Kuti Gábor(+9) (Eiring Kristóf (+9) prok válogatottját. A holtverseny Krämer András és Hahn Roland között a 18. szakaszon dőlt el, és miután Hahn csak 6-7 méter puttal tudta volna a prok javára billenteni az eredményt, így a mid-amatőrök jutottak a juniorok mellett a match play döntőbe. A bronzért a prok a felnőtt férfi csapattal küzdhetnek, az 5-6. helyek a szeniorok és az MGSZ elnökség között dőlnek majd el.

A nők versenyében is a juniorok diktáltak, Hoffmann Annamária (+11) - Stern Lea Sára (+11) - Jaczkovics Emma (+13) kilenc ütéssel előzte meg a szeniorokat, így ők kerültek össze a döntő match play párosításában, és miután mindössze három női csapat indult, így a mid-amatőr hölgyek automatikusan szereztek bronzérmet.

A legjobb egyéni score-t a továbbra is kiváló formában versenyző Somogyi Bence (-1) mondhatja magáénak, a nők közül Batta Krisztina +10 ütéssel tűnt ki.

EREDMÉNYEK & MATCH PLAY STARTLISTA

Golfünnep start

2021. október 14.

Október 15-től kezdődik a korosztályos amatőr, profi, valamint a Magyar Golf Szövetség elnökségi csapatának presztízsversenye, a VI. Golfünnep.


A szezonzáró kétnapos egyéni stroke, majd match play küzdelmeknek, immár hagyományosan, a Pannonai Golf & Country Club ad otthont. A meghívásos bajnokság hat férfi (amatőr és profi felnőtt, junior, mid-amatőr, szenior, MGSZ elnökségi) és három női (junior, mid-amatőr, szenior) válogatottja egyéni és csapatdíjakért mérkőzik. Az első versenynapon a csapat négy játékosának három legjobb score-ja számít majd be a csapateredménybe. A folytatásban az erősorrend alapján, az 1-2., a 3-4. (férfiaknál) és az 5-6. helyezett csapatok single match playt játszanak a dobogós helyek megszerzéséért.

2020-ban a junior fiú és lány csapatok győzelmével értek véget az V. Golfünnep küzdelmei. Az egyéni versenyt Kötél Bence (70) és Batta Krisztina (78) nyerte meg.

A STARTLISTA szerint, idén az első kört a Kötél Bence-Hoffmann Annamária-Batta Krisztina flight 11.00 órakor kezdi.

FÉRFI AMATŐR FÉRFI PROFI JUNIOR FIÚ JUNIOR LÁNY
ifj. Sárközi Richárd Rózsa Dávid Kötél Bence Hoffmann Annamária
Novák Botond Hahn Roland Károly Ádám Földházi-Nagy Zsófia
Fülöp Gergő Kuti Gábor Somogyi Bence Stern Lea Sára
Benke Ákos Eiring Kristóf Nagy Ármin Jaczkovics Emma
MIDAM FÉRFI MIDAM NŐI MGSZ ELNÖKSÉGI
Meznerics Gergely Lex Annamária Andrási Miklós
Krämer András Movik Gabriella Dietrich Tamás
Véh Balázs Fiserné Koplányi Eszter Flesch Tamás
Müller Ralph Sajner Zsuzsanna Huszti György
SZENIOR FÉRFI SZENIOR NŐI
Koller György Batta Krisztina
Hideg János Hoang Thu Dung
Baldauf László Nagy Réka
Takács János Probst Ágnes

Összes hír