IV. Golfünnep – ennyi hiányzott a győzelemhez

Ennyi hiányzott a győzelemhez, hogy az idei Golfünnep férfi mezőnyének győztese ne a felnőtt amatőr férfi, hanem a pro válogatott legyen. Szeberényi Máté és Tóbiás Zsolt hatalmas play off csatája osztotta ki végül a dobogós helyeket, de a nőknél is két rájátszás kellett ahhoz, hogy a junior lányok és a felnőtt hölgyek összecsapását eldöntse. Az egyéni stoke versenyt Závaczki Bálint nyerte.

Kitűnő időjárás és pályakörülmények mellett, izgalmas véghajrával ért véget a szezon utolsó szövetségi versenye, a IV. Golfünnep. A pro és az amatőr felnőtt csapat match play versenyében Lugosi Tamás, Holló Zsombor (6&5), a Rózsa Dávid-Zsoldos Botond páros pedig az Eiring Kristóf- Jakobi András duó (4&2) ellen győzött, így a fej-fej mellett haladó Szeberényi Máté és Tóbiás Zsolt play off-ban kényszerült a bajnoki cím sorsát eldönteni. Az első szakaszon  folytatták tovább a játékot, azonban Máté látványos putt-ja után Zsolt labdája a lyuk szélén torpant meg, így az amatőrök szerezhették meg a győzelmet. A 3-6. helyeket viszont stroke verseny döntötte el, ahol az első nap Závaczki Bálint (66) - Kemény Kevin (77) - Fülöp Gergő (84) eredménye (229), valamint a második forduló Somogyi Bence (72) - Závaczki Bálint (77) - Kemény Kevin (77) teljesítménye (226) hozta végül számukra a dobogós harmadik helyet.

Férfiak versenye

 1. hely Amatőr Felnőtt Férfi (2)
 2. hely Pro Férfi (1)
 3. hely Junior Fiú (455)
 4. hely Szenior Férfi (469)
 5. Mid-amatőr Férfi (467)
 6. Szuper Szenior Férfi (586)

A hölgyeknél két rájátszásra is szükség volt a bajnoki cím megszerzéséhez. Lehoczky Fanni ugyan 4&3-ra megverte Vu Fannyt, de Sántha Laura és a Kecskés Kornélia - Lengyel Lilla páros csak play off-ban tudta a felnőtt női válogatott bajnoki győzelmét megszerezni. A hölgyeknél a 3-4. helyekért is match play döntött, ahol a Kaincz Katalin, Molnár Lászlóné, Kovácsé Földei Katalin és Turkvics Ilona alkotta szenior csapat került ki győztesként.

Nők versenye

 1. hely Felnőtt Nők 
 2. Junior Lány
 3. Szenior Nők
 4. Mid-amatőr Nők

 

Az egyéni legjobb eredményt Závaczki Bálint (68) érte el, másodikként Rózsa Dávid (70), harmadikként Lugosi Tamás (70) vehette át a bajnoki érmet.

 

VÉGEREDMÉNYEK

 

IV. Golfünnep - profi kezdés

2019. október 12.

A profikhoz méltóan, a pro-k csapata +1-es összesítéssel szerezte meg a IV. Golfünnep vezető pozícióját, a férfiak mezőnyében azonban számos kimagasló egyéni eredmény is született.

Závaczki Bálint, aki még par-ral fordult, a folytatásban azonban már két birdie-vel és egy eagle-el kápráztatta el a mezőnyt, így a nap legjobb eredményével, szenzációs, -4-es kört zárt. Lugosi Tamás és Rózsa Dávid is remekelt, mindketten -2-vel hozták csapatuk legjobb score-ját, de Baldauf László és Krämer, András is kiváló, +1-es fordulót fejezett be. 

A férfiak mezőnyét a pro-k csapata, a Lugosi Tamás (-2), Tóbiás Zsolt (+1) és Szigeti Csaba (+2) legjobb eredményével, +1-gyel vezeti. Tőlük mindössze öt ütéssel lemaradva végzett a felnőtt válogatott, Rózsa Dávid (-2), Szeberényi Máté (+3) és Holló Zsombor (+5) legjobb score-jával. A Baldauf László (Par), Hatvári Árpád (+), Bohács Zsolt (+6) mai eredményével a szenior válogatott pedig nyolc ütés hátránnyal, a harmadik helyről kezdheti a finálét. A sérülés miatt visszalépő ifj. Sárközi Richárdot nélkülöző fiú junior válogatott a mid-amatőrök csapatával holtversenyben követi a dobogósokat.

 1. Pro   +1
 2. Felnőtt férfi +6
 3. Szenior férfi +9
 4. Junior fiú +13
 5. Mid-amatőr férfi +13
 6. Szuper szenior férfi +65

A nők mezőnyét a junior lány csapat +38 ütéssel vezeti, így a döntőben a felnőtt női válogatottal (347) mérkőznek.

 1. Junior lány +38
 2. Felnőtt nők +47
 3. Mid-amatőr nők +52
 4. Szenior nők +62

EREDMÉNYEK - 1. forduló

STARTLISTA - 2. forduló

IV. Golfünnep - startra kész

2019. október 10.

Ismét ünnepel a magyar golftársadalom, immár hagyományosan a Pannónia Golf & Country Clubban rendezett Golfünnepre, a Magyar Golf Szövetség utolsó idei versenyére, október 12-13. között kerül sor.

A korosztályok, valamint az amatőrök és profik összecsapása idén is sok izgalmat tartogat, a tavalyi győztes pro válogatottból mindenesetre most is ott találjuk Jakobi Andrást, Lugosi Tamást és Szigeti Csabát, a második helyezett dobogós férfi csapatból Rózsa Dávidot és Szeberényi Mátét, valamint a harmadikként végzett juniorokat: ifj- Sárközi Richárdot, Kemény Kevint és a tavaly egyéni legjobb stroke play eredményt elérő Závaczki Bálintot is.

A versenykiírás alapján, az  első forduló minden csapat négy egyéni stroke play eredményéből a három legalacsonyabb számít majd az erősorrend felállításakor. Ez alapján, a két legalacsonyabb stroke eredményt hozó csapat, továbbá a 3-4. (férfiaknál az 5. is) helyezett csapatok játszanak majd egymás ellen két single és egy foursome match play kört.

Szombaton 9 órakor indul a stroke play verseny a Lugosi Tamás - Závaczki Bálint - Rózsa Dávid alkotta flight-tal.

STARTLISTA - PC CADDIE

Összes hír