Golfünnep – a juniorok idén is taroltak

A junior fiúk 3,5 & 0,5 sima győzelmet arattak a profi csapattal szemben az október 14-15. között rendezett Golfünnep match play döntőjében. A nők versenyében a junior lányoknak a szenior válogatottól sikerült elhódítani az aranyérmet.


A hagyományok szerint, idén is a Pannonia Golf & Country Club látta vendégül a szezon végéhez közeledve a Golfünnep tíz csapatból álló mezőnyét. A két napos verseny nyitányaként, a négyfős alakulatok stroke play fordulóban igyekeztek minél előkelőbb helyet kiharcolni a folytatáshoz csapatuk számára. Az egyéni versenyt 2022 profi bajnoka, Mikhail Morozov -2-es score-ral nyerte, a második helyen - tőle egyetlen ütéssel lemaradva - a kétszeres amatőr bajnok, Csányi Olivér végzett, a bronzérem Zsimán-Lebovics Zénó nyakába került.

A csapatok három legjobb egyéni stroke eredménye alapján, a junior fiúknak és a lányoknak is döntős helyet sikerült kiharcolni a match play tabellán. A fiúk a profikat kapták ellenfelül, de az amatőr tudás és a juniorok felkészültsége most meggyőzőbbnek bizonyult. Nagy Árminnak Kuti Gábort, Vu Péternek Makszin Áront, Károly Ádámnak Greff Bálintot sikerült megvernie, egyedül a mindössze 14 éves Zsimán-Lebovics Zénót tudta a magyar profi bajnok az utolsó szakaszon megszorongatni (3,5&0,5), így idén is a junior fiúk állhattak fel a dobogó legtetejére. A harmadik helyet a felnőtt férfi csapat simán hozta (4&0) a szeniorok ellen.

A nők versenye több izgalmat tartogatott, de a junior lányok végül 2,5&1,5-ra döntötték el a meccset a szenior hölgyek ellen a fiatalabb korosztály javára. A bronz a midamatőr női csapathoz került, miután 3&1-es győzelemmel zártak a felnőtt női válogatott ellen.

VÉGEREDMÉNY

FÉRFIAK

1. JUNIOR FIÚK: Károly Ádám, Nagy Ármin, Vu Péter, Zsimán-Lebovics Zénó

2. PRO FÉRFIAK: ifj. Csiki Péter, Kuti Gábor, Makszin Áron, Morozov Mikhail

3. FELNŐTT FÉRFIAK: Csányi Olivér, Fülöp Gergő, Novák Botond, ifj. Sárközi Richárd

NŐK

1. JUNIOR LÁNYOK: Földházi-Nagy Petra, Földházi-Nagy Zsófia, Stern Lea, Szautner Elena

2. SZENIOR NŐK: Nagy Réka, Probst Ágnes, Hoang Thu Dung, Sam Anh Kim

3. MIDAM NŐK: Lex Annamária, Fiserné Koplányi Eszter, Movik Gabriella, Sajner Zsuzsanna, Sásdi Erdősi Diána

Profi kezdés

2022.október 14.

Mikhail Morozov (70) hibátlan stroke play körrel nyitott a Pannonia Golf & Country Clubban startolt 7. Golfünnep mezőnyében, a csapattabellát azonban egyelőre a juniorok uralják.


A hendikepmódosítás reményében stroke play fordulóval kezdtek a profi és amatőr korosztályos csapatok a kétnapos versenyen. Az első kilenc szakasz után a legbiztatóbb egyéni eredményt, -1-et Mikhail Morozov, Zsimán-Lebovics Zénó és ifj. Sárközi Richárd könyvelhette el csapata számára, a befejezés azonban csak a profi bajnoknak sikerült két birdie-vel hibátlanul. Ami a csapateredményeket illeti, mindkét nemben a juniorok tettek megnyugtató előnyre szert. Zsimán-Lebovics Zénó (70), Nagy Ármin (73) és Károly Ádám (74) összetett eredménye (219) öt ütés előnyt hozott a felnőtt (224) és pro (224) válogatottal szemben. A junior lányok, Stern Lea(76), Szautner Elena(85) és Földházi-Nagy Zsófia (89) 250 összesített eredménnyel, 21 ütéskülönbséggel végzett a szenior hölgyek előtt.

A folytatásban match play összecsapások várhatók, ahol a döntőt a junior fiúk és a férfi pro válogatott, valamint a junior lányok és a szenior nők vívják. A harmadik helyért a felnőtt férfi és szenior csapat valamint a mid-amatőr és a felnőtt nők csaphatnak össze.

7. Golfünnep - 2022. 10.14. csapateredmények

1. Junior fiúk 219 1. Junior lányok 250
T2. Profi férfiak 224 2. Szenior nőik 271
T2. Felnőtt férfiak 224 3. Midam nők 288

Golfüneppel folytatódik az indián nyár

2022.október 10.

A hetedik alkalommal, október 14-15. között rendezendő Golfünneppel közelít a végéhez a Magyar Golf Szövetség 2022. évi versenyszezonja, ahol a hagyományoknak megfelelően, a profi, valamint az amatőr válogatottak mutathatják még be - idén utoljára - a Pannonia Golf & Country Club zöldszőnyeges színpadán, hová is fejlődtek a korosztály legjobbjai.


A meghívásos hendikepmódosító bajnokságon öt férfi (profi, amatőr felnőtt, junior, mid-amatőr, szenior) és négy női (amatőr felnőtt, junior, mid-amatőr, szenior) válogatott mérkőzik a csapat és egyéni különdíjakért. Az első egyéni stroke play versenynapon a csapat négy játékosának három legjobb score-ját számít be a csapateredménybe. A folytatásban - az erősorrend alapján - az 1-2., a 3-4. és az 5-6. helyezett csapatok single match playt játszanak a dobogós helyek megszerzéséért.

Az utóbbi két évben a junior válogatottak remekeltek, így címvédőként ez a korosztály állhat elütőre, de az indián nyár a többi válogatott számára is hozhat még lelkesítő inspirációt a versenyszezon diadalmas lezárása érdekében.

7. GOLFÜNNEP NEVEZÉSEK

Pro férfi csapat: ifj. Csiki Péter, Kuti Gábor, Makszin Áron, Morozov Mikhail

Felnőtt férfi csapat: Csányi Olivér (K), Fülöp Gergő, Novák Botond, ifj. Sárközi Richárd

Felnőtt női csapat: Csomor Csilla, Erdei Éva, Luu Thi Houng Hajni, Nguyen Thi Oanh Lili

Junior fiú csapat: Károly Ádám, Nagy Ármin, Vu Péter, Zsimán-Lebovics Zénó

Junior lánycsapat: Földházi-Nagy Petra, Földházi-Nagy Zsófia, Stern Lea, Szautner Elena

Mid-Am férfi csapat: Briglovics Gábor (K), Kramer András, Meznerics Gergely, Rádonyi Kristóf

Mid-Am női csapat: Lex Annamária, Fischerné Koplányi Eszter, Movik Gabriella, Sajner Zsuzsanna, Sásdi Erdősi Diana (cs)

Szenior férfi csapat: Horváth Péter (K), Bohács Zsolt, Hideg János, Koller György(cs), Ralfp Müller

Szenor női csapat: Nagy Réka, Probst Ágnes, Hoang Thu Dung, Sam Anh Kim

Összes hír