Golf, nyár, Junior Tour

A Magy Golf Szövetség a tavalyi szezonhoz képest változatlan verseny és nevezési feltételekkel hirdeti meg a Roland Divatház által szponzorált, négy fordulóból álló Junior Tour idei versenysorozatát. Az ifjú játékosok a golftudás és a versenytapasztalat folyamatos fejlesztése érdekében, a hendikep-index alapján négy kategóriában állhatnak majd elütőre.


A szárnyaikat bontogató és a versenytapasztalattal már büszkélkedő juniorok is tervezhetik idei versenynaptárukat, miután megjelent a Junior Tour 2023-as versenykiírása, mely a tavalyi feltételekhez képest nem mutat lényeges változást.

Az időpontok

A szövetség a négy fordulóból álló Junior Tour versenysorozatot - az iskolai időszakhoz, valamint a nyári szünidőhöz igazodva - idén is a hétfői napokon, június 26-án, július 3-án és 10-én, valamint augusztus 7-én hirdeti meg. A korábbi években bevált gyakorlat szerint, egy tartaléknapot most is beiktattak a kiírásba, az időjárás miatt esetlegesen elnapolandó versenyt augusztus 14-én pótolhatják a szervezők.

A helyszínek

Az elmúlt szezonhoz hasonlóan, három klub, a Pannonia Golf & Country Club, az Old Lake Golf Club és a St. Lőrinc Golf Club ad idén is otthont az ifjú titánok felkutatásához. Emellett, a Magyar Golf Club csatlakozott negyedik helyszínként, hogy a szentendrei-sziget festői pályájával csalogassa még közelebb a golf felejthetetlen élményéhez a juniorokat és a nekik lelkesen szurkoló szüleit, barátait.

A versenyzők

A bajnokság változatlanul a U10, U12,U14, U16 és U18 korosztályos fiú és lány versenyzőket csalogatja, ahol a jelentkezők a már megszerzett hendikep-index alapján kerülhetnek be az erőviszonyokat tükröző négy versenykategóriába.

A nevezés

Nevezni kétféleképpen lehet. Dönthet úgy a junior játkos, hogy a nevezési lap kitöltésével, mind a négy fordulón játszani szeretne, ekkor a tavalyi változatlan összeg, azaz összesen 25.000,- forint a nevezési díj. A másik lehetőség szerint fordulónként nevez a GOLFiGO-ban legkésőbb három nappal a verseny előtt, ebben az esetben fordulónként 10.000,- forint nevezési díjat szükséges utalni a szövetség számlájára.

JUNIOR TOUR 2023 NEVEZÉSI LAP

A díjazás

A lányokat és a fiúkat fordulónként az "A" kategóriában az ütésszám, a három másik kategóriában a pontszám alapján, külön-külön díjazzák. Augusztus 7-én, a Pannonia Golf & Country Clubban adják át a versenysorozat abszolút fiú és lány győzteseinek járó díjat akik az „A” kategóriában, a három legjobb érvényes kör ütésszámainak összesítése alapján, a legkevesebb ütésszámot érték el. 2022 abszolút győztesei: Zala-Kovács Péter (232) és Sántha Laura (250).

JUNIOR TOUR 2023
Junior Tour I. St.Lőrinc Golf Club 2023.06.26.
Junior Tour II. Old Lake Golf Club 2023.07.03.
Junior Tour III. Magyar Golf Club 2023.07.10.
Junior Tour IV. Pannonia Golf&Country Club 2023.08.07.
Tartaléknap/esőnap 2023.08.14.

Összes hír