Fontos döntések egy sikeres szezonért

A 2019.évi szezont számos területen meghatározó döntések születtek a Magyar Golf Szövetség évadnyitó elnökségi ülésén. Az elmúlt évhez hasonlóan, idén is biztosított a szövetségi versenyek megrendezéséhez, az olimpiai és korosztályos válogatottak felkészüléséhez és versenyeztetéséhez, valamint a működéshez szükséges költségvetés, mely fő számait tekintve szinte teljesen megegyezik a tavalyival.

„A szövetség szakmai bevételeinek jelentős részét továbbra is a legfőbb támogatónk, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, közel 100 millió forinttal biztosítja. Örömünkre szolgál a magyar állam részéről tapasztalható folyamatos szakmai bizalom, mely a támogatási keretünk, különösen az olimpiai felkészülési támogatás jelentős növekedésében is megnyilvánul.” – nyilatkozott Makszin Áron, főtitkár a március 8-án tartott elnökségi ülést követően.

„Fő szponzoraink továbbra is mellettünk állnak, és szerencsére, további támogatókat is sikerült megnyerni, így biztosítható lesz az éves költségvetésünk egyensúlya. Az elnökség továbbra is fontosnak tartja a szakmai programban foglalt feladatok, a junior programok, a felnőtt, és szenior válogatott csapatok, valamint a szövetségi versenyek kiegyensúlyozott támogatását, mely koncepció a finanszírozás tervezésekor is megmutatkozott.

A szövetség amatőr versenyeivel kapcsolatban az elnökség úgy döntött, hogy állandó versenyigazgatót jelöl ki a lebonyolítás elősegítése érdekében. Ebben az évben Jakobi Andrást bízta meg ezekkel a feladatokkal annak érdekében, hogy aktívan közreműködjön mind a hat szövetségi bajnokság megrendezése során.

Új szövetségi verseny bevezetéséről is határozott a vezetőség, 2020-tól a magyar versenynaptár a „Hungarian Winter Championship” bajnoksággal bővül, melyet február végén – március elején rendeznek majd. Az első helyszín várhatóan Ciprus lesz.

A tél folyamán az MGSZ vezetése több jelentős változtatást kezdeményezett a PC caddie programban, így áprilistól a szövetség a PC caddie-n keresztül, központilag ellenőrzi majd az EGA-kártyák regisztrációját. A klubok rögzíthetik ugyan a versenyzőket a rendszerben, de ők mindaddig ’inaktív’ státuszban maradnak, amíg a szövetséghez be nem érkezik az illető EGA-kártya, azaz a versenyengedély ésa  hcp-vezetés igényének regisztrációja.

„2019. január 1-jétől léptek életbe az új R&A szabályok, melyek a szövetség honlapján már magyarul is megtalálhatók. Az elnökség most arról döntött, hogy az R&A szabály applikációba (Rules of Golf) magyar nyelven is feltölti az új szabályok szövegét, mely iOS és Androidra is letölthető lesz. A milliós nagyságrendű fejlesztéssel olyan szolgáltatást biztosít majd a szövetség, mellyel a golfozók számára a játék közben is egyszerű lesz a szabályok magyarázata.” – jelentette be örömmel az új platformot a Magyar Golf Szövetség főtitkára.

Az elnökségi kijelölte az éves rendes közgyűlés időpontját és helyszínét is: 2019. május 16., Highland Golf Club. A közgyűlés során megemlékeznek a decemberben elhunyt egykori MGSZ elnökről, dr. Gergely Ferencről is.

Összes hír