Férfi Klubcsapat Európa-bajnokság – Pannónia egy ütésre a top 10-től

Kiváló játékkal és csapatösszetartással szerezte meg a Pannónia Golf & Country Club csapata, Rózsa Dávid, Szeberényi Máté és Závaczki Bálint a Bordeaux-ban rendezett, Európa 25 legjobb klubját felsorakoztató EGA Férfi Klubcsapat Európa-bajnokság a 12. pozícióját, egyetlen ütésnyire a top 10-től. A 45. EGA Férfi Klubcsapat Európa-bajnokságot az angol City of Newcastle Golf Club nyerte.

 

Harmadik alkalommal adott otthont 2014 legjobb francia pályája, a par 71-es Golf de Medoc Resort Chateaux Course a 24 országból érkező, 25 férfi klubcsapat, köztük a hetedik bajnoki címének megszerzésére készülődő Racing Club de France La Boulie, bajnokságának.  Az 1975 óta évenként rendezett EGA stroke play versenyen a magyar színeket ezúttal a Rózsa Dávid, Szeberényi Máté és Závaczki Bálint alkotta Pannónia válogatott képviselte.

A hazai csapat nagy kihívás előtt állt, 75 indulóból 47 golfozó pluszos hendikeppel érkezett, így Závaczki Bálint (0,0) a 48., Rózsa Dávid (1,7) a 61., Szeberényi Máté (3,4) a 68.helyről vághatott neki a stroke play fordulóknak, ahol a csapatok két legerősebb napi score-ja számított az eredménybe.

Az időjárás azonban a kezdetekben alaposan átszabta a rendezők tervét, a heves esőzések miatt törölték a csütörtöki versenynapot, így két fordulóra zsugorodott a bajnokság. Az első körben Závaczki Bálint (+1) és Szeberényi Máté (+6) score-ja , míg a másodikban Szeberényi Máté (even par) és  Rózsa Dávid(+4) szállította a magyar csapat legjobb eredményét. Ezzel a remek teljesítménnyel, a Pannónia klubcsapata +11 összesített score-ral, az előkelő 12. helyet foglalhatta el, mindössze egyetlen ütéssel maradva le a top 10-től. A 45. EGA Férfi Klubcsapat Európa-bajnokságot az angol City of Newcastle Golf Club, -6-os összesített eredménnyel nyerte.

VÉGEREDMÉNY

Összes hír