European Young Masters – fordulat a befejezésben

Az időjárás szólt közbe a július 26-28. között zajlott European Young Masters végjátékába. A mezőny közel kétharmada, többek között a magyar juniorok is ugyan még be tudták fejezni az utolsó fordulót, az élen állókat azonban már lezavarta a pályáról a hirtelen támadt özönvíz. A versenybizottság végül úgy döntött, hogy nem folytatják a versenyt, és törlik a harmadik forduló eredményeit. Nem kedvezett ez a fordulat ifj. Sárközi Richárdnak, akinek kimagasló, utolsó körös, 69-es score-ja, akár tíz hellyel is előkelőbb (T33.) pozíciót hozhatott volna, jól jött viszont a rövidítés Jaczkovics Emmának, aki ezáltal több mint tíz helyet javított a tabellán.

A fiúk versenyében, a két forduló eredménye alapján, ifj. Sárközi Richárd 151 (75,76) és Kötél Bence 151 (75,76) azonos teljesítménnyel, a T44. végezett. Amennyiben a harmadik forduló eredményeit is figyelembe vették volna, úgy ifj. Sárközi Richárd, 69-es score-ral, várhatóan a T33., Kötél Bence 73 ütéssel, a T39. helyet szerezhette volna meg. A kategória győztese a norvég Michael Alexander Mjaaseth 130 (64,66) lett.

A lányoknál az utolsó forduló eredményeinek törlése viszont javított a pozíciókon, Jaczkovics Emmának 147 (75,72) eredménnyel a T25., Berkenyei Daniellának 155 (79,76) a T43.helyet sikerült megszerezni, a dobogóra a német Paula Schulz-Hanssen állhatott.

A csapatok versenyében Magyarország 449 (225,224) végig tartotta pozícióját, és Szlovákia, Lettország, Lengyelország, Szerbia és Litvánia előtt a 22.helyen végzett. A serleget Németország 411(201,210) válogatottja vihette haza.

A versenyt követően, Hahn Roland szövetségi kapitány értékelte a legjobb magyar U16-os golfozók, European Young Masters-en elért eredményét.

"Nagyon büszke vagyok a csapatomra! Amennyiben a harmadik forduló eredményeit is figyelembe vesszük, úgy a valaha elért legjobb egyéni eredménnyel zártuk a versenyt. Nagyon erős mezőnyben, és komoly pályán hozták a formát a magyar juniorok, végig konzisztensen játszottak, a csapatversenyben pedig meg tudtuk előzni Szlovákiát, Legyelországot, Lettországot, Szerbiát és Litvániát. Az utolsó napon a fiúk közül ifj. Sárközi Richárd és Kötél Bence gyönyörű eredménnyel zárt, Ricsi -3 al búcsúzott a Young Masterstől, és egyben az U16-os korosztálytól. Kiemelendő teljesítménynek számít, hogy mind a négy játékosunk, minden nap, single score-ral zárta a kört. Jaczkovics Emma egyéni rekordját beállítva, az az 0-át, az Európa-bajnokságon is tudta hozni. Ami a csapat eredményünket illeti, minden fordulóban, a három legjobb eredményt tekintve, +22 ütés volt, ami kimagaslóan jó teljesítmény, ilyenre még sohasem volt példa. Úgy érzem, hogy idén kezd beérni az a munka, amit az elmúlt években belefektettünk. Ami a jövőt illeti, úgy érzem, hogy Emma és Daniella még jobbak is lehetnek, és ez nagyon bíztató a következő évi Young Masters-re. A fiú csapatnak tehát fel van adva a lecke, hiszen két új játékos is bekerül majd a jövő évi European Young Masters-re utazó keretbe."

VÉGEREDMÉNY

Európa legjobb U16-os golfozói versenyeznek július 25-27. között, a csehországi Golf & Spa Kunětická Hora par 72-es championship pályáján. Az idei European Young Masters-en, mely 2019-ben először ad WAGR pontokat, 34 ország 114 golfozója vesz részt, köztük a Hahn Roland, junior szövetségi kapitány vezette magyar csapat, Berkenyei Daniella, Jaczkovics Emma, Kötél Bence és ifj. Sárközi Richárd. 

Minden ország egy négytagú csapatot, két fiú és két lány juniort delegálhat az EGA-versenyre, ahol a három stroke play nap összesített eredménye díjazza majd a két kategória legjobbjait. Emellett, a csapatok a Nemzetek Kupája megszerzéséért versenyezhetnek, ott a csapateredmények a napi három legjobb versenyző score-jából számítódnak majd. Csehországban először rendeznek a 24 éves története során European Young Masterst.

Az eredményeket a LEADERBOARD oldalon követhetik figyelemmel.

 

Összes hír