European Team Shield Championship – Livescore

Tíz női és tizenegy férfi csapat részvételével, szerdán reggel dördül a startpisztoly az EGA nyolcadik alkalommal rendezett European Team Shield Championship kezdő stroke play napján.


A július 27-én startoló négynapos versenyre a keddi gyakorlónapon ízlelgethették a csapatok a Pannonia Golf & Country Club pályájának rejtelmeit, majd a hivatalos megnyitó ünnepségre került sor.

A regisztrációt követően már elérhetők a startlisták is. Az előre borítékolható, hogy a Magyar Nyílt Amatőr Bajnokság után folytatódik a férfiak ádáz csatája a máltai és a magyar válogatottak között, hiszen ez a két csapat állított ki kizárólag plusz hendikepes játékosokat, köztük az idei és egykori nyílt és magyar bajnokokat, Schulze-Doering Laurenst, Somogyi Bencét és Csányi Olivért. A férfiak mezőnye általában is erősnek mondható, a játékosok fele érkezett plusz hendikeppel. A nőknél Észtországból és Ukrajnából érkeztek rutinosabb játékosok, ott a magyar junior lányok számára nagyobb a mozgástér jó pozíció megszerzéséhez.

A match play tabelláját a nőknél 7.30-kor, a férfiaknál 11.00 órakor kezdődő stroke play forduló eredményinek erősorrendje alapján teszik majd közzé.

Női csapatok: Észtország, Görögország, Lettország, Liechtenstein, Luxemburg, Magyarország, Románia, Szerbia, Törökország, Ukrajna

Férfi csapatok: Albánia, Ciprus, Görögország, Liechtenstein, Luxemburg, Málta, Magyarország, Románia, Szerbia, Törökország, Ukrajna

Pannoniára figyel Európa

2022.07.24.

Ismét a Pannonia Golf & Country Clubra figyel Európa, miután az Európai Golf Szövetség 2016 után újra a kontinens szívében rendezi a nők és férfiak csapatbajnokságát, a European Team Shield Championship négy napos küzdelmeit. A magyar csapatot Böndicz Gergő, a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya jelölte ki, ahol Berkenyei Daniella, Csányi Olivér, Földházy-Nagy Zsófia, Sántha Laura, ifj. Sárközi Richárd, Somogyi Bence, Stern Lea és Závaczki Bálint képviselheti hazánkat.


A Szófia mellett fekvő Pravets Golf Resortban keltette az EGA 2015-ben életre a férfiak, majd egy évvel később a nők számára kiírt bajnokságot, a European Team Shield Championshipet azzal a céllal, hogy a kelet-európai-, a balkáni és a baltikumi régiókban ezzel is ösztönözze a golfélet fejlődését. Az R&A által is mentorált programban kezdetben tizenkét ország, Albánia, Bulgária, Horvátország, Görögország, Lettország, Liechtenstein, Macedónia, Magyarország, Málta, Románia, Szerbia és Ukrajna négy fős csapatai vettek részt.

Idén a július 27-30. között zajló küzdelmekre tizenkét országból, Albániából, Ciprusról, Észtországból, Görögországból, Lettországból, Liechtensteinből, Luxemburgból, Máltáról, Romániából, Szerbiából, Törökországból és Ukrajnából érkeznek golfozók a festői Máriavölgybe. A férfiaknál a görögök (2015,2019) már kétszeres bajnokok, ők nem titkoltan a harmadik bajnoki címük megszerzéséért jönnek, de 2016 után a szerb csapat is duplázhat. A nőknél Törökország a favorit, nekik 2016 & 2017-ben sikerült már győztesként végezni. Hazánk legjobb eredményét 2018-ban a Csányi Olivér, Meznerics Gergely, Simon Dániel és Závaczki Bálint alkotta négyesfogat érte el a Riverside Golf Clubban, ahol tizenhárom csapat között írt történelmet és a harmadik helyen végzett.

Az idei mezőnyt tekintve, most is izgalmas versenyekre számíthatunk, hiszen a 2018-as sikercsapatból Csányi Olivér és Závaczki Bálint ismét elütőre áll, de csapatunkat erősíti újdonsült magyar amatőr bajnokunk, Somogyi Bence és a vele hatalmas csatát vívó ifj. Sárközi Richárd is. A nőknél junior az alakulat, de a nemzetközi mezőnyben már tapasztalatot szerzetett Berkenyei Daniella, Stern Lea, Sántha Laura és Földházy-Nagy Zsófia nem ijed meg a kihívásoktól.

A csapatok 25-én, hétfőn érkeznek, majd a keddi gyakorlónap végén ünnepélyes megnyitó következik. A versenykiírás szerint a match play erősorrendjét a kezdő stroke play forduló eredményei adják, majd a megszokott formátum szerint, három napon át, csapatonként egy foresome és két egyéni match play játszmák következnek. Az ünnepélyes díjátadóra, ahol a férfi és női győztes csapatok vehetik át a trófeát, a zárónapon, szombaton kerül sor.

REGISZTRÁLT ORSZÁGOK

NŐK FÉRFIAK

Nevezők & startlista

Összes hír