Európai mezőnyben

Nincs könnyű dolga Csányi Olivérnek, aki az Európai Golf Szövetség szeptember 22-25. között folyó legfontosabb kontinens viadalán, a férfi Amatőr Európa-bajnokságon küzd magyar színekben. A verseny házigazdája a Golf & Country Club Zürich, ahol 17 ország, 90 legjobb amatőr golfozója dönti majd el az Európa-bajnoki cím sorsát.

Az 1986 óta évente rendezett bajnokságon idén hazánk mellett Hollandia, Németország, Olaszország, Franciaország, Belgium, Svédország, Anglia, Ausztria, Svájc, Csehország, Finnország, Észtország, Norvégia, Szerbia, Írország és Lengyelország nevezett versenyzőket, akik az indulási jogot az amatőr világranglistán, az első 1600-ban elfoglalt helyük, vagy a nulla hendikep limit alapján szerezték.

Csányi Olivérnek nehéznek bizonyult a kezdés, a par 71-es pályát négy bogey és négy dupla bogey-val tudta csak teljesíteni és ezzel az osztrák Kubin Laurenzzel az utolsó előtti helyet csípte meg. A félprofi mezőny erősségét az is rögtön mutatja, hogy az indulók több mint harmada even parra vagy annál jobb eredményre hozta a kört. A mezőny élén pedig negyedmagával az a Schmid Matthias áll -5-el, aki tavaly az utolsó fordulóban begyűjtött 63-as score-ral hódította el az Európa-bajnoki címet.

A harmadik forduló után a top 48 játékos folytathatja majd a kontinens trófeáért folyó küzdelmet, így Olivérnek bőven akad még lehetősége feljebb tornázni magát a tabellán.

Startlista & eredmények

Összes hír