Európai mezőnyben a Pannonia csapata

Előkelő, nyolcadik helyen végzett a Pannonia Golf & Country Club csapata az európai klubok versenyén, az október 21-24. között, Portugáliában rendezett 43. Férfi Klubcsapat Európa-bajnokságon. A kontinensviadalt a holland Rosendaelsche Golf Club nyerte.


A Pannonia válogatottja, Csányi Olivér, Somogyi Bence és ifj. Sárközi Richárd már az első fordulóban kiválóan kezdett: Csányi +1-es, Somogyi +2-es score-ja az ötödik helyre írta be a csapatot. A második körben aztán még egy pozíciót sikerült javítani, amihez ifj. Sárközi -1-es eredménye kellett. A véghajrá azonban csak Somogyinak (+2) sikerült a várakozásoknak megfelelően, Csányi és ifj. Sárközi is +7-el zárta a versenyt, ami a nyolcadik helyet hozott az összetett csapatversenyben.

A Pannonia GCC azonban csak egyetlen ütéssel maradt le a 6. helyen végző Oporto Golf Clubtól és a Kötél Bencével erősítő, 7. helyre befutó Golf Club Brnotól, a 2019-es eredményén pedig négy pozíciót sikerült javítani. A Klubcsapat Európa-bajnokságot a holland Rosendaelsche Golf Club nyerte, a 2019-es címvédő City of New Castle Golf Clubnak a 10.hellyel kellett beérnie.

VÉGEREDMÉNY

Pannonia Golf & Country Club csapata (balról): Csányi Olivér, Somogyi György, ifj. Sárközi Richárd, Somogyi Bence

Európai mezőnyben a Pannonia csapata

2021. október 20.

Csányi Olivér, ifj. Sárközi Richárd és Somogyi Bence képviseli hazánkból a Pannonia Golf & Country Clubot a Portugáliában kezdődő 46. Férfi Klubcsapatbajnokságon. A háromnapos stroke play versenyen 23 ország, 24 klubja verseng a legjobb európai klubcsapat trófeáért.


A kontinensviadalon hazánkat 2020 klubcsapatbajnokságának győztese, a Pannonia Golf & Country Klub képviseli, 2021 amatőr nyílt bajnoka, Csányi Olivér, match play bajnoka, ifj. Sárközi Richárd, valamint a junior ranglista 5. helyén álló, az utóbbi szövetségi bajnokságokon kiváló formában versenyző Somogyi Bence.

Az Arrábida-hegység lábánál, a Sado tölcsértorkolatába nyúló földnyelvre, Robert Trent Jones által 2011-ben tervezett Troia Golf Club pályája látja vendégül Európa legrangosabb klubcsapatának 72 játékosát, akiknek 5/6-od része, köztük a magyar játékosok is, pluszos hendikeppel érkezett. Az október 21-24. között zajló tornán a csapatösszesítésbe minden nap a csapattagok két legjobb eredménye számít majd. A magyar fiatalok Somogyi György kíséretével 17-én, vasárnap este érkeztek, így két gyakorlónapon ismerkedhettek a 2011-ben világ legjobb golf pályájának rangsorolt, par 72-es course adottságaival.

2020-ban a pandémia miatt az EGA nem rendezett klubcsapat Európa-bajnokságot, de 2019-ben szintén a Pannonia Golf & Country Club versengett a legkiválóbb klubcímért. Akkor a Golf du Médoc pályáján, 25 klub közül, a Rózsa Dávid, Szeberényi Máté és Závaczki Bálint alkotta csapat mindössze egyetlen ütésnyire végzett a top 10. csapattól úgy, hogy a heves esőzések miatt a harmadik fordulót törölni kényszerültek a szervezők.

Az idei mezőnyben még egy magyar játékos nevét fedezhetjük fel, a férfi összetett ranglistát vezető Kötél Bence a Golf Club Brno színeiben indul.

STARTLISTA & EREDMÉNYEK

Összes hír