Európa legjobbjai között

A Bordeaux melletti Golf du Médoc Resort a házigazdája a 34. Amatőr Európa-bajnokság harminckét országból érkező 144 játékosának.  Hazánkat Csányi Olivér, 2020 Magyar Kupa, amatőr és match play bajnoka képviseli.


A négynapos stroke play bajnokságot 1986 óta rendezi meg az Európai Golf Szövetség, és a legrangosabb amatőr bajnokságok között tartják számon. Számos Ryder Kupa és major győztes is itt bontogatta szárnyait, Rory McIlroy (2006), Sergio Garcia (1995), Lee Westwood (1993), Paul Casey (1999), Danny Willet (2007) és Tommy Fleetwood (2010) is Európa-bajnoki címet szerezett. Matthias Schmid, 2019 és 2020-es győzelme után azonban idén már nem állt elütőre, a német játékos ugyanis a US Openre kapott belépőt.

Az első forduló a délutáni heves esőzés ellenére a kiegyensúlyozott játékok napjaként vonult be a bajnokság krónikájába, a mezőny csaknem felének, 66 játékosnak sikerült parnál jobb eredményt elérni. Csányi Olivér a bogey-kat birdie-kel ellensúlyozta, de a 8. szakasz dupla bogey-ján már nem tudott szépíteni, így tizedmagával a T97. helyről kezdi a második fordulót. A mezőnyt a dán Alexander Frances vezeti, aki nyolc birdie, egy eagle-el áll -8-al az élen. A harmadik kör után a legjobb 60 játékos folytathatja a küzdelmeket az Európa-bajnoki megszerzéséért.

LEADERBOARD

Összes hír