Erős mezőnnyel indul a Hungarian Tour

Kisorosziban, a hétvégén nyit az idén négy állomásra duzzadt Hungarian Tour versenysorozat. A háromnapos viadalon a magyar golfélet felnőtt, junior nagyágyúi és külföldi vetélytársaik szállnak harcba a kecsegtető világranglista pontok elnyeréséért.


Az indulók közel felét adó külföldi játékosok döntő többsége Szlovákiából érkezik, a teljes mezőny harmada a magyar junior és felnőtt válogatott játékosai lesznek.

A nőknél a kétszeres HunTour bajnok, Jaczkovics Emma (+0.9) és a kétszeres Winter Cup győztes, Berkenyei Daniella (0.2) összecsapása tartogathat nagy izgalmakat, de a magyarok végjátékát a tavalyi HunTour I. második helyezettje, a cseh Alina Shchepteva (+2.6) is könnyedén átírhatja.

A férfiaknál a mezőny legerősebb, +5.6-es hendikeppel érkező német játékosával, Hellwig Christiannal kell a győzelmi serleg hazai megőrzése érdekében szembenéznie az összesített férfi ranglistát vezető ifj. Sárközi Richárdnak (+2.7), 2022 magyar bajnokának, Somogyi Bencének (+0.8), a magyar felnőtt válogatottat erősítő Hayder-Török Alexandernek (+2.1), az Egyesült Államokbeli tanulmányai után hazatérő, a tavalyi HunTour első állomása harmadik helyezettjének, Závaczki Bálintnak (+1.5), valamint a magyar válogatott többi kiválóságának: Károly Ádámnak (2.2), Nagy Árminnak (0.6), Vu Péternek (4.9) és Zsimán-Lebovics Zénónak (0.7).

A nevezések a nevezési díjak beérkezését követően, június 13. kedd 12 óra után vállnak véglegessé, a STARTLISTA június 15-én, legkésőbb 12 órától lesz elérhető a a GOLFiGO-ban.

Összes hír