EOHT mérleg

A magyar válogatottak a VIII. Európai Olimpiai Reménységek Tornájának végeredményét az utolsó mérkőzésnapon - a csapatok beosztása miatt - játék nélkül várták. Az április 21-23. között, Szlovéniában rendezett junior bajnokságon öt ország fiú- és lánycsapata mérkőzött, a magyar fiúk a negyedik, a lányok az ötödik helyezést hozták el.


Az EOHT utolsó versenynapjára a Szlovákia - Olaszország és a Csehország - Szlovénia összecsapások maradtak, a magyar válogatott a pálya széléről élvezhette a legerősebb csapatok mérkőzéseit, melyek végül a szlovák és a szlovén fiúk, valamint a cseh és szlovák lányok győzelmével zárult.

A tornát a magyar fiúválogatott (1p) az olaszok (0,5p) előtt, a negyedik helyen zárta, a dobogóra Szlovénia (3,5p), Csehország (3p) és Szlovákia (2p) csapatai állhattak fel. A magyar lányoknak nem sikerült pontot szerezni, az ötödik helyen végzetek, így Csehország (4p), Szlovákia (3p) és Szlovénia (2p) válogatottjait díjazták.

EOHT 2022 VÉGEREDMÉNY

FIÚK LÁNYOK
Szlovénia 3,5 1.hely Csehország 4
Csehország 3 2.hely Szlovákia 3
Szlovákia 2 3.hely Szlovénia 2
Magyarország 1 4.hely Olaszország 1
Olaszország 0,5 5.hely Magyarország 0

EREDMÉNYEK - 2022.04.23.

FIÚK LÁNYOK
Szlovákia Olaszország 2 1 Szlovákia Olaszország 2 1
Csehország Szlovénia 1 2 Csehország Szlovénia 3 0

EOHT: küzdeni akarásból jeles

2022. április 22.

A szlovákok és az olaszok is erősebbeknek bizonyultak az Európai Olimpiai Reménységek Tornájának második napján a magyar válogatottakkal szemben, azonban juniorjaink nem nyújtották tálcán a győzelmet ellenfeleik számára, kevés hiányzott, hogy meccsek sorát nyerjék.


Borongós, esős idő fogadta a szlovák és olasz csapatok elleni küzdelem során a magyar juniorokat a VIII. EOHT második versenynapján, ahol kezdetben az északi szomszédunk egyértelmű fölénye dominált.

A lányok versenyében egyedül Stern Leának sikerült a szlovák Linda Hain ellen 5&4-re győzni, Szautner a végsőkig kitartott, de végül 2&1-re alulmaradt, a Szverle-Földházy páros 6&4-re veszített. Nem sok idő maradt azonban értékelgetni az eredményeket, mert délután 2-től már az olasz válogatott nézett szembe a pályán. A lányok derekasan állták a próbát, a Szverle - Földházy duó és Stern Lea is döntetlent harcolt ki, így az izgalmas csata Szautner meccsén dőlt el, aki végül vesztett Gherardi Sveva-val szemben.

A szlovák fiúk is top formában érkeztek, azonban a Károly-Zsimán-Lebovics páros és Somogyi Bence sem adta egykönnyen fel, mindkét meccs szoros 2&1-el zárult a szlovákok javára, és Jaxson is kikapott Martin Kellnertől. Délután az olaszok azonban már jobban izgulhattak, Somogyi és Károly egálra hozta a foursome mérkőzést, az ifjú tehetség, Zsimán-Lebovics Zénó mindössze eggyel maradt alul, Williams Jaxson viszont bravúros 4&3-as győzelmet aratott, így a magyar fiúcsapat döntetlent harcolt ki az azzurrikkal szemben.

EREDMÉNYEK - 2022.04.22.

FIÚK LÁNYOK
Csehország Olaszország 3 0 Csehország Olaszország 3 0
Szlovákia Magyarország 3 0 Szlovákia Magyarország 2 1
Magyarország Olaszország 1,5 1,5 Magyarország Olaszország 1 2
Szlovákia Szlovénia 0,5 2,5 Szlovákia Szlovénia 2 1

EOHT: az újonc csapat

2022.április 21.

Újoncokkal teli csapattal indult Hahn Roland, a juniorok szövetségi kapitánya az Európai Olimpiai Reménységek nyolcadik alkalommal rendezett Tornájára, ahol nyitányként, a fiú válogatott bravúros döntetlent ért el a favoritnak számító hazai szlovén csapat ellen.


2022. április 21. és 23. között rendezik az U16-os juniorok európai rangadóját, a European Olympic Hopes Trophy-t. A szlovén Livada Moravske Toplice Golfpályán Csehország, Magyarország, Olaszország, Szlovákia és a házigazda négy-négy fős fiú és lány csapata játszik foursome és egyéni match play mérkőzéseket. A magyar válogatottba Károly Ádám, Somogyi Bence, Williams Jaxson és Zsimán-Lebovics Zénó, a lányoknál Szautner Elena, Szverle Enikő, Földházi-Nagy Petra és Stern Lea kapott meghívást.

A magyar fiúcsapat délelőtt a csehek ellen kezdett. A betegségéből éppen felépült Károly Ádám, Williams Jaxsonnal ugyan 3/2-re, Zsimán Lebovics 6/5-re maradt alul ellenfelével szemben, Somogyi Bence azonban bravúros győzelmet hozott. A folytatásban válogatottunk a házigazda szlovénokkal csapott össze. A mezőny favoritjának számító, három plusz hendikepes játékossal büszkélkedő hazaiaknak azonban meglepetést okoztak a magyar fiatalok, a Károly-Zsimán-Lebovics duó 2/4-re hozta a meccset, és bár Williams Jaxson - a 9. szakaszig vezetett, de- végül alulmaradt, Somogyi Bence viszont egállal szépített, így jelenleg a harmadik helyen állunk (Olaszország és Szlovákia csak egy fordulót játszott).

A magyar lányok reggel a mezőny erősségének számító cseh válogatott ellen álltak ki, ahol egyedül Stern Leának sikerült figyelemre méltó eredményt elérni, a +2,8 hcp-es Amalie Tauerrel szemben döntetlent ért el. Délután a szlovák lányok következtek, de ők egyértelműen tapasztaltabbak és jobbak voltak a mieinknél.

"Sokkal jobban játszottak a juniorok, mint amit az eredmény tükröz. Nagyon fiatal a csapat, ennyi újonc egy csapatban talán még soha nem indult az EOHT-n. Kezdetnek nem rossz, azzal külön elégedett vagyok, hogy a fiúknak sikerült a szlovénokat megszorongatni. Bizakodva várjuk a folytatást." - értékelte Hahn Roland az első versenynapot.

A folytatásban - várhatóan csapadékosabb körülmények között - a szlovákok és az olasz válogatott várja a magyar juniorokat, majd szombaton szünnap következik számukra.

EREDMÉNYEK - 2022.04.21.

FIÚK LÁNYOK
Csehország Magyarország 2 1 Csehország Magyarország 2,5 0,5
Szlovénia Olaszország 2,5 0,5 Szlovénia Olaszország 2 1
Csehország Szlovákia 3 0 Csehország Szlovákia 2,5 0,5
Szlovénia Magyarország 1,5 1,5 Szlovénia Magyarország 3 0

Összes hír