Magyar arany- és ezüstérem született a Monarchia Kupán

A magyar szenior nettó válogatott győzelmével ért véget a hat bruttó és hat nettó csapat részvételével rendezett 23. Monarchia Kupa, bruttó válogatottunk az ezüstös serleget emelhette a magasba.


A Zala Springs Golf Resort káprázatos pályáján, tökéletes golfidőben zajlottak Ausztria, Csehország, Horvátország, Szlovákia, Szlovénia és hazánk szeniorjai részvételével a 23. Monarchia Kupa küzdelmei. A hat-hat fős bruttó és nettó csapatok Four Ball/Better Ball, Greensome, végül a Stableford mérkőzéseken mérték össze erejüket. A magyar színeket Dr. Horváth Péter kapitány, Müller Ralph, Szalay Attila, Koller György, Horvath Joe, Zilahy Csaba és Dr. Bohács Zsolt a bruttó, még Hideg János kapitány, Dr. Takács János, Mike Wynn, Székely Tamás, Dietrich Tamás és Kürti Péter a nettó csapatban képviselte.

A bruttó verseny mindvégig Ausztria fölényét tükrözte, a magyar válogatott ugyan gyengébben, a negyedik helyen kezdett, de Greensome-ban jelentősen javítani tudott a játékon, amit a döntőben Zilahy Csaba hole-in-one ütése és a Koller György helyett beállt Dr. Bohács Zsolt kiváló játéka is tovább tudott fokozni, így a végeredmény ezüstéremmel gazdagította a szeniorok éremtáblázatát. A harmadik helyre egyetlen ponttal lemaradva, Csehország szorult.

BRUTTÓ VÉGEREDMÉNY: 1. Ausztria (253) 2. Magyarország (244) 3. Csehország (243) 4. Horváthország (229) 5.Szlovénia (217) 6. Szlovákia(212)

A nettó csapatok küzdelmében hazánk mindvégig remekelt. Az első fordulót követően még egy ponttal Ausztria mögött lemaradva startolt, de Greensome-ban már jelentős előnyre tett szert, amit a döntő fordulóban is meg tudott őrizni, így Hideg János kapitány csapata állhatott a dobogó legfelső fokára. Szlovákia és Ausztria együttállásából ma Szlovákia került ki győztesként, így a harmadik helyre befutó osztrák csapat előtt ők vihették haza az ezüstérmeket.

NETTÓ VÉGEREDMÉNY: 1.Magyarország (292) 2. Szlovákia (278) 3. Ausztria (272) 4. Csehország (260) 5. Szlovénia (244) 6. Horváthország (230)

Monarchia Kupa dobogós esélyek

2024.05.29.

Egyre nagyobb az esély, hogy a sikeres Greensome fordulót követően, a magyar szenior csapatok dobogós helyen végeznek a 23. Monarchia Kupa döntőjében.


A Greensome versenyformában folytatódó nemzetközi torna a bruttó magyar flight-ok kiváló játékát hozta, a legjobb, 75-ös score-ral játszó Dr. Horváth Péter - Horvath Joseph páros és a harmadik legerősebb, 78 ütéssel végző Müller Ralph és Koller György duó bruttó válogatottunkat a tabella második pozíciójába repítette, mindössze két pont különbséggel a vezető Ausztria mögött.

BRUTTÓ EREDMÉNY/2.FORDULÓ: 1. Ausztria (130) 2. Magyarország (128) 3. Csehország (127) 4. Horváthország (119) 5.Szlovénia (116) 6. Szlovákia(106)

A nettó versenyben a Hideg János - Dr. Takács János (80) és a Kürti Péter - Wynn Mike (85) flightok remekeltek, amellyel nettó csapatunk átvette a vezetést, és a döntő előtt nyolcpontos előnyre tett szert a második helyen osztozó Ausztria és Szlovákia csapata előtt.

NETTÓ EREDMÉNY /2.FORDULÓ: 1.Magyarország (154) T2. Ausztria (146) T2. Szlovákia (146) 4. Csehország (138) 5. Szlovénia (124) 6. Horváthország (120)

A 9 órakor kezdődő befejezésben a csapatok egyéni Stablefordban mérkőznek, a díjátadó gálára várhatóan 16 órakor kerül sor.

Elstartolt a Monarchia Kupa

2024.05.28.

A Four Ball/Better Ball játékformával kezdődtek el a Zala Springs Golf Resortban a 23. K&K Monarchia Kupa háromnapos küzdelmei, amelyet a hazai csapatok a nettó második, illetve a bruttó negyedik helyen zártak.


Az Osztrák - Magyar Monarchia egykori országainak hat bruttó és hat nettó csapata állt ma elütőre, hogy a korábbi szenior hagyományoknak hódolva, idén is magas színvonalú rangadónak lehessünk szurkolói, ahol a hat-hat fős csapatok napi pozícióját a párosok két legjobb score-ja jelölte ki. A bruttó versenyben a magyar különítmény osztrák, szlovák, illetve szlovén flightokkal álltak elütőre. A legjobb score-t a Dr. Horváth Péter-Horvath Joseph páros 75 ütéssel szállította, egy ütéskülönbséggel a Zilahy Csaba-Szalay Attila duó végzett, így a Müller Ralph-Koller György 77-es köre már nem került beszámításra a napi csapateredménybe, amellyel a magyar bruttó csapatunk a negyedik helyről startolhta a Greensome fordulóban. Az élen Ausztria (71) áll, szorosan mögötte a cseh csapat (72) végzett, Magyarország előtt a horvát válogatott egy ponttal vezet.

BRUTTÓ EREDMÉNY: 1. Ausztria (71) 2. Csehország (70) 3. Horvátország (66) 4. Magyarország (65) 5. Szlovénia (62) 6. Szlovákia (60)

Nettó válogatottunk magabiztosabban kezdett, így a Dietrich Tamás - Székely Tamás és a Kürti Péter - Wynn Mike páros a tabella második helyét szerezte meg az első fordulót követően, még Ausztria itt is az első pozíciót uralja.

NETTÓ EREDMÉNY: 1. Ausztria (82) 2. Magyarország (81) 3. Szlovákia (75) 4. Csehország (70) 5. Szlovénia (65) 6. Horvátország (59)

Zalacsányba érkezik a Monarchia Kupa

2024.05.26.

A Zala Springs Golf Resort ad otthont május 28. és 30. között, a hat ország bruttó és nettó csapataival zajló 23. K&K Monarchia Kupának.


A háromnapos viadalon az Osztrák - Magyar Monarchia egykori országainak, Ausztria, Csehország, Horvátország, Szlovákia, Szlovénia és hazánk szeniorjai vesznek részt. A bruttó és nettó hat-hat fős csapatok a 9 órakor startoló első versenynapon Four Ball Better Ball, majd Greensome, végül a zárófordulóban egyéni Stableford mérkőzéseken mérik össze erejüket és tudásukat.

A Magyar Senior Golfozók Társasága Dr. Horváth Péter kapitánnyal az élen, bruttó válogatottal: Müller Ralph-al, Szalay Attilával, Koller Györggyel, Horvath Joe-val és Zilahy Csabával, valamint a nettó csapattal, Hideg János kapitánnyal, Dr. Takács Jánossal, Mike Wynnel, Székely Tamással, Dietrich Tamással és Kürti Péterrel vesz részt a régió egyik legmagasabb presztízsű szenior bajnokságán.

A magyar szenior csapat 2019-ig ötször nyerte el zsinórban a győztes nettó csapatnak járó serleget, a bruttó csapat ekkor bronzéremmel térhetett haza. Majd az évente más-más országban rendezett bajnokság két covid-év kihagyásra kényszerült, a 2022-es visszatéréskor a hazai válogatottjaink az előkelő második helyezéssel büszkélkedhettek a szlovákiai Taleban. A tavalyi zágrábi torna nettóban a második helyet hozta a mieinknek, a bruttó csapat a negyedik helyen zárt. A Zala Springs Robert Trent Jones Jr. által megálmodott pályájára 2016 után érkezik ismét hazánkba a szeniorok közép-európai viadala, akkor a nettó válogatottunk a dobogó legfelső fokára állhatott Balatonudvariban.

Aki teheti, látogasson el Zalacsányba, és szurkoljon a helyszínen a csapatainknak vagy kövesse a magyarok eredményeit a GOLFiGO oldalán.

Összes hír