Elsöprő győzelem

Mindhárom szenior csapatunk győzelemmel térhetett haza a törökországi Belekben rendezett Szenior Karácsony Kupáról, ahol hazánkat a Magyar Senior Golfozók Társaságának 16 játékosa képviselte. A török riviéra Montgomerie Maxx Royal Golf Club pályáján zajlott háromnapos torna első két fordulójában FourBall páros, majd a vasárnapi zárónapon egyéni játékban küzdöttek a csapatok.


Öt nemzet, Csehország (két csapattal vett részt), Lengyelország, Magyarország, Szlovákia és Vietnam szenior csapatai éltek még a szezon utolsó napjait kihasználva, nemzetközi mezőnyben, páratlan serlegekért folyó küzdelmekkel búcsúztatni az esztendőt. A közkedvelt üdőhely, Antalya partvidékén elterülő Montgomeri Maxx Royal Golf Clubban két napig Four Ball párosok vetélkedtek, az eredményeket bruttó Stableford pontban mérték, míg a nettó férfi és női csapatok nettó Stableford versenyformában mérkőztek.

A bruttó magyar csapat, Baldauf László, dr. Bohács Zsolt, Hatvári Árpád, dr. Horváth Péter (csapatkapitány), Horvath Joseph és Koller György már az első nap átvette a hattagú mezőnyben a vezetést, nettó férfi alakulatunk, Hideg János (csapatkapitány), Klokocs István, Malatyinszki Tamás, Molnár Mihály, Dr. Takács János és Vuong Hoang Huyen, valamint a hölgyek, Sam Kim Anh, Hoang Thu Trang, Hoang Thu Dung, Nguyen Thi Kim Oanh a második helyről várhatták a folytatást. A befejezés előtt aztán a nők is az élre törtek, majd végül mindhárom csapatunk győzelmi trófeát emelhetett magasba.

A férfi bruttó versenyben a cseh második, a lengyel csapat harmadik helyen végzett, nettóban a magyarok után Szlovákia és Vietnam együttese állhatott a dobogóra. A hölgyeknél cseh, szlovák sorrend alakult a legjobbak között.

Összes hír