Elnökségi döntések az előrelépés érdekében

A golfklubokat körbe látogató elnökségi ülések első helyszínén, a Pannonia Golf & Country Clubban tartotta Vaszily Miklós elnök és Makszin Áron főtitkár a Magyar Golf Szövetség működését érintő kérdések megtárgyalására összehívott testületi megbeszélést.


Az elnökség áttekintette a szervezet gazdálkodására, szponzorációs megállapodásainak státuszára vonatkozó kérdéseket, a sportágfejlesztést szolgáló főbb stratégiai célokat, majd bizottsági kérdésekben döntött. A Szövetség május 28-ai tisztújító közgyűlése Vaszily Miklós személyében új elnököt választott, és változott az elnökség, valamint Felügyelő Bizottság összetétele is. Ezzel egyidőben, a Fegyelmi, Bíró, Hendikep & Course Rating Bizottságok mandátuma is lejárt, így az elnökségnek most az előterjesztett bizottsági tagokról kellett határozni.

A Fegyelmi Bizottság éléről Dr. Krasznai András lemondott, nem kívánta jelöltetni magát az elkövetkezendő időszakra, így az elnöki pozícióra - a jogi-gazdasági vezetői tapasztalata, valamint több éves elkötelezett golfkötődése alapján - dr. Károly Pált kérték fel. Batta Krisztinát, a szenior női válogatott kapitányát és Nagy Istvánt, a Magyar Golf Club elnökét a Fegyelmi Bizottsági tagjai sorába választották.

A Versenyszervező Bizottságot továbbra is Dietrich Tamás irányítja, munkáját Jakobi András, Rózsavölgyi János és Révész Tamás segíti, új tagként a kiváló játékos múlttal rendelkező Holló Zsombor került be a testületbe.

Változatlan összetételben folytatják megbízásukat a bírói, illetve hendikep & course rating tevékenységért felelős bizottságok: Gágyor Gábor elnökletével, Bodor Tibor és Pintér Adrienn, a Bíró Bizottság, Horváth Róbert vezetésével, Bodor Tibor és Buna Edvin, a Hcp & Course Rating Bizottság tagjai.

Az elnökség körében már korábban megfogalmazódott az az elképzelés, hogy készüljenek a versenyszervezéssel kapcsolatban elégedettségi statisztikák a lebonyolítás tökéletesítése, a szervezési folyamatok optimalizálása érdekében.  A Magyar Golf Szövetség az idei Magyar Amatőr Bajnokság idején pilot jelleggel már mérte a versenyzők körében a rendezéshez kapcsolódó tetszési indexet. A jövőben a Szövetség versenyinformatikai rendszerében, a GOLFiGO-ban kifejlesztendő kérdőív szolgálna ilyen típusú visszacsatolásra a Magyar Golf Szövetség, a Bizottságok és a klubvezetők számára elérhető formában. Az elnökség hasznos kezdeményezésnek ítélte meg ilyen típusú statisztikák megismerését, ezért felkérte Dietrich Tamást, a Versenyszervező Bizottság elnökét, annak bizottsági tagját, Jakobi Andrást, továbbá Gágyor Gábort, a Bíró Bizottság elnökét, hogy a kérdőív továbbfejlesztése érdekében folytassanak egyeztetéseket a klubok vezetőivel, és más érintett szakmai felekkel.

Összes hír