Eldördült a startpisztoly

A koronavírus-járvány által átírt szövetségi versenynaptár első versenyének mezőnye startolt el május 23-án, a Forest Hills Golf Club, nagy gondossággal előkészített pályáján. A ranglistaverseny a karanténelőírások enyhítése miatt kerülhetett a golfozók fókuszába, mely végül Vadkerti Adél győzelmét hozta.

 

A klub életében történelmi jelentőségű, szezonnyitó versenyre rekordszámú, 114 golfozó adta le nevezését, de végül kilencven játékos szerezhetett csak indulási jogot a reggel 8-kor, illetve 13 órakor startolók körébe.

A mezőny esélyesei között ott találtuk a junior fiú ranglistát vezető Kötél Bencét, vagy az amerikai szemeszter után hazaérkező Vadkerti Adélt is. A borongós idő, a fel-feltámadó eső, a csípős szél ugyan alaposan megtépázta a játékosok türelmét és kitartását, de mezőny közel negyedének így is sikerült hendikepet javítani.

A fordulatokat nem nélkülöző versenyt végül Vadkerti Adél (69), magabiztos játékkal nyerte. A győzelem különleges Adél számára, hiszen életében alig lépett a Bakony szívében található pályára, máris hat birdie-vel mutatkozott be. Az egyetemi csapat legértékesebb játékosa címet elnyerő, négyszeres bajnoknőnk augusztus közepén folytatja majd tanulmányait az észak-karolinai Elon University-n, addig azonban minden hazai szövetségi versenyt célba vesz. Vadkerti Adéltól négy ütéssel lemaradva, a bruttó második helyezett, a szenior Koller György (73) lett, harmadikként a junior válogatott tagja, Kötél Bence(73) végzett.

A következő ranglistaversenyt június 7-én, a Hencse National Golf & Country Clubban rendezik.

 

VÉGEREDMÉNY

1. Vadkerti Adél 69
2. Koller György 73
3. Kötél Bence 73
Összes hír