Egyhangú támogatottság

Egyhangú támogatást kapott a küldöttektől a Magyar Golf Szövetség 2021. évi beszámolója és idei szakmai és pénzügyi terve a szervezet éves rendes közgyűlésén.


A közgyűlést Vaszily Miklós, a szövetség elnöke nyitotta meg. Bevezetőjében elmondta, hogy a Magyar Golf Szövetség minden idők legjelentősebb fejlesztési lehetősége előtt áll, melynek állami támogatási programja további gyakorló rangek kialakítását, az edzőképzés folytatását, a versenyprogram bővítését tűzte ki célul, de létesítmény és eszköz fejlesztési alap létrehozását is tervezi.

A közgyűlés meghallgatta Makszin Áron beszámolóját a szövetség 2021. évi szakmai és pénzügyi tevékenységéről. A főtitkár elmondta, hogy a Covid-korlátozások miatt a verseny és felkészülési szezon némi késéssel indult 2021-ben, de ennek ellenére a szövetség minden tervezett országos bajnokságát és ranglistaversenyét meg tudta rendezni. Hangsúlyozta, hogy a Kezdő- és Haladó Golfozó Programok is csak június 1-én tudtak elindulni, melynek végén pályaengedélyt, illetve versenyengedélyt kaptak a programban résztvevők. 2021-ben 810 pályaengedély kártyát és 1259 db EGA-kártyát adott ki a szövetség. Ismertette a válogatottak szakmai beszámolóját, a junior program alakulását valamint kiemelte a legnépszerűbb szövetségi versenyeket. Végezetül elmondta, hogy Vaszily Miklós elnök úr megválasztását követően, szponzori szerződés biztosításával sikerült a szövetség költségvetését konszolidálni, és 2,8 MFt eredménnyel zárni az évet.

A 2022. évi szakmai tervek között a főtitkár kihangsúlyozta a versenyrendszer átalakítását, mely elsősorban a versenysport erősítését célozza. A szövetség szakmai elképzeléseinek egyik fő pillére továbbra is az utánpótlás korosztály, valamint a felnőtt válogatott csapat felkészítésének és versenyeztetésének támogatása. Idén is folytatódnak a népszerű kezdő és haladó programok és biztosítottnak tűnik a szövetségi versenyrendszer működtetésének költségvetése is.

A küldöttek a szövetség 2021. szakmai és pénzügyi beszámolóját, közhasznúsági jelentését - az Ellenőrző Testület ajánlására - egyhangúlag fogadta el, és ugyancsak ellenszavazat nélkül támogatta a Magyar Golf Szövetség 2022. évi szakmai és pénzügyi terveit.

MGSZ közgyűlés

A Magyar Golf Szövetség 2022. május 26-án, 11.00 órai kezdettel tartja a Budapest Highland Golf Clubban az éves rendes közgyűlését. A legfontosabb napirendi pontok között a Szövetség 2021. évi szakmai és pénzügyi beszámolójának, valamint 2022. évi terveinek elfogadása szerepel.

Összes hír