Egész szezonban caddie segíti Rózsa Csillát

Második állomását kezdte Rózsa Csilla az LPGA felé vezető úton, ezúttal a március 15-17. között rendezendő XI. Florida Natural Charity Classic-on méri össze tudását 132 játékos között, a Winter Heaves Golf Club pályáján. A 125 ezer dollár összdíjazású versenyen 32 ország golfozója, köztük a címvédő Lauren Kim is elütőre áll.

A Magyar Golf Szövetség legutóbbi elnökségi ülésén döntés született többek között arról is, hogy Rózsa Csilla, aki a SKYiGolf Championship-en elért eredményét követően 69 helyet ugrott a világranglistán, az idei szezonban végig caddie-vel vághat neki a versenyeknek.

"A tokiói olimpia szinte a küszöbön áll, Rózsa Csilla kiemelkedő eredményei pedig arra engednek következtetni, hogy komoly esélyei vannak a jövő évi olimpiai kvalifikációra, ezért a szövetség minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy segítse a felkészülését és a versenyzését. A kiemelt Emberi Erőforrások Minisztréiuma támogatásának köszönhetően, Csillának például minden versenyére tud a szövetség profi caddie-t biztosítani, de emellett más versenyzési körülményeit könnyítő és segítő kiadásokra is biztosít majd fedezetet. Szakmai cél, hogy az év végére a női világranglista 500.helyére futhasson be." - nyilatkozta Makszin Áron, a Magyar Golf Szövetség főtitkára.
Csilla versenyeiről honlapunkon folyamatos és kiemelt hangsúllyal számolunk be, így a Csillának szurkolók egyedi tudósítások során kísérhetik figyelemmel mind a 24 Symetra Tour, valamint tíz LPGA Tour versenyét.

Rózsa Csilla Florida Natural Charity Classic eredményeit ITT követheti figyelemmel.

Összes hír