EGA European Ladies Club Trophy – dán győzelem

Alapos fordulattal ért véget a Balatonudvariban rendezett európai klubok női csapatbajnoksága, mely a négy ütés hátrányból, harmadik helyről nekifutó dán Smørum Golf Club (+17) győzelmét hozta. A második helyre az ír Lahinch Golf Clubnak (+18) sikerült befutni, az ötszörös bajnok, a Golf Club St. Leon-Rotnak (+19) végül két ütéssel maradt le a dobogó legfelső fokáról, a harmadik hellyel kellet beérnie.

Félúton még úgy tűnt, hogy a Lahinch +14-el meg tudja csípni az első pozíciót, hiszen a St. Leon-Rot négy, a Smørum pedig hét ütéssel lemaradva vághatott neki a hátó kilenc szakasznak. A dán Louise Markvardsen (68) azonban a bajnokság legjobb score-jával (68) közbeszólt a befejezésbe, és meggyőző öt meggyőző birdie-je  két ütésre emelte hirtelen a Smørum csapatát a mezőny legjobbjától. A St. Leon-Rot játékosának,  Laura Kowohlnak dupla-bogey-ja végül sokba került a német klubnak, két ütéssel lemaradva végül a harmadik hellyel kellett beérnie.

A dán csapat ezzel a győzelemmel 2013 után emelhette ismét a magasba a győzelmi serleget. Az egyéni listát az izlandi GKG Golf Club klub játékosa, Hulda Gestsdottir +2 összesített eredménnyel  vezeti. A Pannónia GCC csapata a befejezésben is megőrizte a 15. helyet, miután a zárókörben Berkenyei Daniella +7, Batta Krisztina +13 score-t teljesített.

EGYÉNI & CSAPAT EREDMÉNYEK

EGA European Ladies Club Trophy - St. Leon-Rot a hatodik bajnoki cím küszöbén

2019. október 4.

A Golf Club St. Leon-Rot (+16) két ütés előnnyel vághat neki a hatodik bajnoki címet jelentő finálénak az EGA női klubcsapatok Balatonudvariban rendezett bajnokságán. A csapat kiválósága, Paula Schulz-Hanssen (+4) ma is remekelt, de valójában csapattársa, Marie Bechtold +2 ütéssel biztosította a német csapat mai mezőny előbbségét.

Az ír Lahinch Golf Club (+18) továbbra is a második pozíciót tartja, de nem elképzelhetetlen, hogy a befejezésben ledolgozza a két ütés hátrányát és mégis sikerül majd a klub első bajnoki címét elhalászni a német hölgyek elől.

A nap eredményét mégis a dán Smorum Golf Club +20) hozta, ahol Natacha Host-Husted par-t, Marie-Louise Tommerup pedig +2-t játsszott, így +20-al a harmadik helyre ugrottak a tabellán. A címvédő Hamburger Golf Club (+25) az ötödik helyre szorult, miután a holland Noordwijkse Golf Club (+24) egyetlen ütéssel megelőzte.

A nap legjobb teljesítménye a Geneva Golf Club játékosa, Carolina Sturdza, és a Hamburger Golf Club golfozója, Hendrika Labsch nevéhez fűződik, akik par alatt egy ütéssel fejezték be a második fordulót. Az egyéni listát a svájci Caroline Sturdza  és az izlandi Hulda Gestsdottir, +5-ös score-ral vezeti.

A Pannónia GCC csapatának mai legjobb score-ját Berkenyei Daniella (+7) és Jaczkovics Emma (+12) eredménye hozta, mellyel továbbra is a 15. helyet őrzik.

EGYÉNI & CSAPAT EREDMÉNYEK

EGA European Ladies Club Trophy

2019. október 3.

A hűvösre fordult időjárás mellett, időnként 50 km/órás széllökések tépázták a hölgyek frizuráját az európai női klubcsapatok viadalának első fordulójában, ami alaposan rányomta a napi score-okra is a bélyeget.

A mezőnyt így is a hatodik győzelme után áhítozó német klub, a St. Leon-Rot +10 ütéssel vezeti, miután a csapat két legjobb eredményét Marie Bechtold +4-gyel, és az év European Young Masters bajnoka, Paula Schulz-Hanssen, +6-tal szállította.

Mindössze két ütéssel szorult a második helyre a ír Lahinch Golf Club annak ellenére, hogy Aine Donegan +5) és Sinead Sexton (+7) végig a topon álltak. A címvédő Hamburger Golf Club hat ütésnyi távolságra végzett a német bajnokoktól. A nap eredménye a GKG Golf Club játékosa, Hulda Gestsdottirnak köszönhető, akinek az utolsó hét szakaszon négy birdie-t sikerült ütnie, így par felett kettővel járult hozzá csapata 11. helyéhez.

A Pannónia GCC válogatottból Berkenyei Daniella +12-es és Batta Krisztina +17-es köre hozta a magyarok 15. helyezését, két ütéssel lemaradva a francia Golf de Valescure, és hárommal a walesi Wrexham Golf Club mögött.

A bajnokság második fordulóját 9.00 órakor Jaczkovics Emma flight-ja kezdi.

EGYÉNI & CSAPAT EREDMÉNYEK

EGA European Ladies Club Trophy

2019. október 2.

Október 3-5. között ismét Magyarországra látogat az Európai Golf Szövetség, ezúttal az európai női klubcsapatok bajnokságát rendezi Balatonudvariban. Tizenhét rangos európai klub küldött hazánkba három fős csapatokat, a magyar színeket a Pannónia Golf & Country Club golfozói, Batta Krisztina, Berkenyei Daniella és Jaczkovics Emma képviseli. Nehéz dolga lesz a magyar különítménynek, hiszen a mezőny közel fele pluszos hendikeppel érkezett.

A stroke play verseny mind a három fordulója 8.30 órakor kezdődik, melynek eredményeit a golfbox LEADERBOARD-ján követhetik figyelemmel.

PROGRAM

2019.10.02.  18.30   Nyitó ünnepség

2019.10.03.   9.00   I. stroke play forduló

2019.10.04.   9.00  II. stroke play forduló

2019.10.05.   9.00  III. stroke play forduló

Díjátadó záróünnepség

Összes hír