EGA – European Boys’ Team Championship 2018.

EGA - European Boys' Team Championship 2018.

Sikeres versenyrendezésen és sikeres szereplésen van túl a Magyar Golf Szövetség és a Magyar Junior Válogatott az EGA European Boy's Team Championship Divízio 2. versenyén melyet az EGA az idén a Pannónia Golf & Country Clubban rendezett. A nemzetközi csapat Európa bajnokság divízió II-es tornáján 8 csapat (6 fő/csapat) mérte össze tudását. A részt vevő csapatok a következők voltak:

  1. Norvégia
  2. Portugália
  3. Izland
  4. Szlovénia
  5. Szlovákia
  6. Törökország
  7. Lengyelország
  8. Magyarország.

Az élmezőnyben az elmúlt napokban megszokott magabiztos  játékával  nyert a Norvég csapat. A második helyet Portugália a harmadikat pedig az Izlandi  szerezte meg. Így ez a három csapat "ugrik fel" a 2019 júliusában Franciaországban megrendezendő Divízió I-es csoportba.

Az utolsó napon is  izgulhattunk a magyar junior játékosainkért, ugyanis még kérdéses volt, hogy az 5. vagy a 6. hely lesz-e a miénk. Fej fej melletti küzdelemben harcoltunk végig, de végül  a szlovének egyetlen ponttal megnyerték a  párharcot. Így a Magyar csapat az összetettben a 6. helyen végzett. Büszkék vagyunk játékosainkra, hiszen a verseny 4 napja alatt mindenki kiemelkedő teljesítményt nyújtott! Hahn Roland junior szövetségi kapitány szerint egy erős, összetartó, egységes és jó szellemű  fiú csapatot sikerült összeállítania ami az eredményességen is meglátszott. A csapat összetartása figyelemre méltó volt, mindenki a igyekezett saját magát felülmúlni.  Az ilyen többnapos játékot azonban még gyakorolni kell, hogy az erő a végéig kitartson. A verseny komoly tapasztalattal gazdagította mind a versenyzők mind a csapatkapitány tudását a jövőre vonatkozó megoldandó feladatok tekintetében.

Gratulálunk az összes játékosnak, de különösen a magyar junior csapatnak (amelynek tagjai voltak: Závaczki Bálint, Kemény Kevin, ifj. Sárközi Richárd, Somogyi Bence, Greff Bálint, Fülöp Gergő)  a versenyen elért eredményeikhez!

A verseny részletes eredményeit itt érhetik el:

http://www.ega-golf.ch/event/2018-european-boys-team-championship-divison-2

Köszönjük a támogatást szponzorainknak, az OTP Banknak, a Szerencsejáték Zrt.-nek, a Szigetközi Friss Víznek és a KPMG-nek!

Összes hír