Dustin Johnsoné a FedExCup trófea

Dustin Johnson mindvégig uralta a 2019–2020-as FedExCup rájátszását: megnyerte a The Northern Trust-ot, a BMW bajnokság Jon Rahm elleni playoffjában a második helyen végzett, végül a Tour bajnokságot zsebelte be Atlantában. Johnson 23-dik PGA Tour győzelme a 15 millió dollárt érő FedExCup trófeát hozta számára.

 

Amikor tavaly Dustin Johnson East Lake-ről, ahol az utolsó helyen végzett, egyenesen egy műtőasztal felé vette az irányt, és még nem sejtette, hogy idén Tour bajnoki és FedExCup győzelemmel fog távozni. Kevesebb, mint két hétre megműtötték Johnson bal térdét, így nem is játszhatott egészen a decemberi Elnök Kupáig. Majd négy startot vett, amikor a koronavírus-járvány átmenetileg leállította a profi versenysorozatot. Az első szezongyőzelme után mégis sorozatban húzta be a 80-as score-okat a Memorial Tournament-en, ahol mindössze egyetlen játékost sikerült legyőznie, a következő rajttól pedig hátsérülése miatt lépett vissza. Johnson azonban a súlyos kudarcok és veszteségek ellenére is képes volt talpra állni, mely joggal avanzsálta az év játékosa díj egyik ígéretes jelöltjévé.

A 2020-2021-es PGA Tour szezon a Safeway Opennel kezdődött, de a világ figyelme hamarosan a szeptember 17-én kezdődő, 12,5 millió dollár összdíjazású U.S. Openre szegeződik.

Összes hír