Dustin Johnson kétszeres major bajnok

Nem ölthette Tiger Woods hatodszor magára a Mesterek Tornája szimbólumának számító zöld zakót, miután Dustin Johnson fölényes győzelemmel hódította el második major címét.

 

A világelső Johnson tavaly egyetlen ütéssel maradt le a mesteri győzelemről, de tizenkilenc hónap után öt ütéselőnnyel vehette át az év harmadik major bajnokságának trófeáját. A koronavírus –járvány kitörése miatt a szervezők ugyanis  – a II. világháború óta példátlanul – áprilisról novemberre halasztották a 84. alkalommal megrendezett bajnokságot.

A golf katedrálisának számító Augusta National Golf Club 92 sztárjátékost látott vendégül, akik közül mindössze 26-an számítottak mester-újoncnak, így a világranglista 4. helyezettje, Collin Morikawa is.  Az oddsok Bryson DeChambeaut, Rory McIlroyt és Jon Rahmot tartották a legesélyesebbnek, a 44 éves Tiger Woods viszont - öt mestercíme ellenére – nem került be a legnagyobb favoritok közé, miután az idei ZOZO Championshipen a T72. helyen végzett, a U.S. Openen pedig meg sem ütötte a cut-határt.  A meghívásos verseny a pandémia miatt először nélkülözte a helyszíni szurkolókat, de a száz kamerás élő közvetítés kárpótolta a golf szerelmeseit a négynapos verseny során.

A torna két ikon, Jack Nicklaus and Gary Player kezdőütésével indult, de az időjárás már harminc perc után közbeszólt. Ennek ellenére, Tiger Woodsnak sikerült egy bogey-mentes, -4-es kört zárni, az eső miatt három órás késéssel induló Paul Chasey pedig par alatt 7-el vehette át a nap végén a vezetést. A sötétedés miatt felfüggesztett első fordulót azonban Dustin Johnson, Justin Thomas, Brooks Koepka és Rory McIlroy csak másnap reggel fejezhette be. Sok találgatás született arról, hogy a novemberi világos órák száma miként befolyásolja majd a verseny lebonyolítását, így nem meglepő, hogy a csúszás a második körre kihatott. A sötétedés miatt 48 játékos, köztük Tiger Woods, Jon Rahm, Hideki Matsuyama és Patrick Reed is a pályán ragadt, így a hatvan fős cut-határt elérők mezőnye csak szombat délelőtt állhatott össze. A döntő előtt Dustin Johnson  négy ütés előnnyel állt a mezőny élén két mester-újonc, a dél-koreai Sungjae Im  és a mexikói Abraham Ancer, valamint az ausztrál Cameron Smith előtt. Az idei FedEx bajnok végül kiváló játékkal, -20-as score-ral nyerte meg élete első Mesterek Tornáját, és egyben 24. Tour-győzelmét. A második helyen holtversenyben Cameron Smith és Sungjae Im végzett.

VÉGEREDMÉNY

1. Dustin Johnson -20 65 70 65 68 268
T2. Cameron Smith -15 67 68 69 69 273
T2. Sungjae Im -15 66 70 68 69 273

 

Összes hír