Drive on Csilla

Az LPGA közvetlenül a Bank of Hope Founders Cup előtt jelentette be a „Drive on” szlogennel induló, az LPGA 70 éves történelmét és egyben jövőjét felölelő új brand bemutatását. A szponzorokat, a golfozókat és a rajongókat megszólító mottó nem csak az álmok eléréséhez vezető motiváló, a sztereotípiákon átívelő erőt, de azt a víziót is reprezentálja, hogy a jövőbe vezető úton sokkal nagyobb lehetőségek várhatnak ránk.

Talán nem véletlen, hogy Rózsa Csilla pályafutásának első LPGA versenyét éppen e szlogen bejelentésével egy időben kezdte. Golfozónőnk az olimpiai kvalifikáció felé vezető úton, szenzációs eredménnyel, -8-as score-ral szerzett indulási jogot a március 21-24. között zajló, 1,5 millió dollár összdíjazású LPGA  versenysorozat Bank of Hope Founders Cup fordulójára. A rangos mezőnyben ott találjuk Sung Hyun Park, Ariya Jutanugarn, Minjee Lee, valamint a címvédő Inbee Park golfozókat is.

Csilla az első fordulóban három birdie mellett, két bogey-t is behúzott, ám így is -1-gyel sikerült fordulnia. A folytatásban aztán a hátsó kilencen is sikeredett két bogey, ezért +1 score-ral a T90.helyről várhatta a második kört. Ekkor a mezőnyt a francia Celine Boutier épp olyan kimagasló eredménnyel, -8-cal vezette, mellyel Csilla a hétfői LPGA kvalifikációs verseny során kápráztatta el a hazai és nemzetközi szurkolótáborát. Csilla a második körben ugyan két ütéssel (+2) maradt el cut-határtól, azonban megmutatta, hogy ott a helye a világ legjobb golfozói között. Drive on Csilla!

A Bank of Hope Founders Cup eredményei ITT érhetők el.

Összes hír