Divízió II-ben küzdött a fiú válogatott

Az Európai Golf Szövetség hét nemzet részvételével rendezte Bulgáriában a XVIII. Divízió II-es Fiú Csapat Európa-bajnokságot. Hazánk válogatottjába Bartos Botond, Károly Ádám, Nagy Ármin, Somogyi Bence, Sántha Ádám és Williams Jaxson kapott Hahn Roland szövetségi kapitánytól meghívást, akik a hatodik helyet tudták kiharcolni. A torna győztese a belga válogatott.


Idén a Peter Harradine tervei alapján készült, Szófiától mindössze egy órányi autóútra fekvő Pravets Golf Club par 72-es championship pályája volt az otthona Belgium, Észtország, Izland, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia és Törökország junior fiúcsapat küzdelmeinek. A július 6-9. között zajlott kontinensviadalra a 42 játékos közel harmada érkezett pluszos hendikeppel, ez alapján a belga és a szlovák csapat számított igazi favoritnak (5-5 játékos +hcp-es).

Az első stroke napon Somogyi Bence (-3) briliánsan nyitott, az egyetlen dupla bogeyt öt birdie-vel feledtette, így bizakodva, az élről kezdhette a második stroke play kört. Ekkor Károly Ádám (+7) és Nagy Ármin (+9) is inkább a középmezőnyben, Sántha Ádám (+11), Williams Jaxson (+14), és Bartos Botond (+15) a mezőny utolsó harmadában állt. A második stroke play fordulóban azonban Somogyi (+4) a 12. helyre csúszott vissza, Nagy Ármin(+14) játéka javult, +5-öt játszott, így a 26. helyen végzett, Károly Ádám (+18), Bartos Botond (+25), Sántha Ádám (+26), Williams Jaxson (+26) eredménye azonban tovább rontott a csapat pozícióján.

Stroke play fordulók eredménye

  1. Belgium +6/726
  2. Szlovákia +15/735
  3. Észtország +41/761
  4. Lengyelország +48/768
  5. Izland +59/779
  6. Törökország +66/786
  7. Magyarország +83/803

A match play fordulót így a magyar válogatott a tabella alsó ágán Törökországgal kezdte, ahol Károly Ádám és Nagy Ármin foursome párost alkotott, Somogyi, Bartos Sántha és Jaxson egyéniben indult. Az elődöntőben a magyar csapat hatalmasat küzdött. A Károly-Nagy duó 7&6-ra győzte le a Yalcinkaya-Genelioglu párost, Sántha Ádám a végsőkig kitartott, a 19.szakaszon hagyta ott vesztesként Bahri Karat, Somogyi meggyőző 5&3-ra verte Karabiyiket és bár Jaxson és Bartos nem tudott nyerni,a csapat így is 3&2 összesített eredménnyel végzett, így Izland csapata várt a döntőben mieinkre. A fináléban is elszántan játszott a magyar csapat, és bár Somogyinak 2&1-re sikerült Skuli Gunnar Agustssont megszorongatni, csak Nagy Árminnak sikerült győztesként kikerülni (2&1) Gudjon Frans Hallderssonnal ellen, magyar válogatott 4&1-re veszített Izlanddal szemben, így összesítettben a 6.helyen végzett. A kontinensbajnokságot Belgium válogatottja nyerte, amely Lengyelország felett 5&2-re, Szlovákia ellen 5,5&1,5-re győzött.

Végeredmény

1. Belgium
2. Szlovákia
3. Észtország
4. Lengyelország
5. Izland
6. Magyarország
7. Törökország

Összes hír