DeChambeau U.S. Open bajnoka

Az amerikai Bryson DeChambeau nyerte az év második major versenyét, a 12,5 millió dollár összdíjazású U.S. Opent.

 

Az idei U.S. Open minden tekintetben a szokásostól eltérőnek bizonyult: 1931 óta először fordult elő, hogy nem júniusban rendezték meg, a koronavírus-járvány ördöge pedig a helyszínen szurkoló népes tábort parancsolta a tévé képernyői elé.

A 27 éves DeChambeau is különleges versenyt zárhat. Mindez talán annak köszönhető, hogy az év elején úgy döntött, változtat felkészülésén és teljesen új szisztéma szerint kezd edzeni. Belevetette tehát magát az edzőtermekbe, így a koronavírus-járvány miatt elrendelt kényszerszünet alatt, a különleges diétának és erősítésnek köszönhetően, közel 15 kiló izmot épített magára. Meggyőződése szerint ugyanis a fokozott testi erővel növelni lehet az elütések hosszát, ami nagyban könnyítheti a játékot, különösen a pálya hátsó szakaszában.
A elmélet igazolására nem is kellett sokáig várni, DeChambeau ugyanis a négynapos U.S. Openen kiemelkedő játékkal tudott győzni a New York állambeli Mamaroneck, Winged Foot Golf Clubban. A par 70-es West Course a világ az egyik legnehezebb pályájának számít, melyet az is jól szemléltet, hogy a mostani viadalon egyedül a győztes zárt even par alatti (-6) eredménnyel. DeChambeau a finálé előtt még két ütés hátrányban volt az újonc Matthew Wolffal szemben, ám gyorsan utolérte 21 éves riválisát,  és karrierje 2,25 millió dollár (683 millió forintot) érő első major trófeáját szerezte meg.
A Winged Foot komoly gondot okozott az olyan sztárok számára is, mint Tiger Woods, Jordan Spieth vagy Phil Mickelson, akik a cut után kiestek, de a világelső Dustin Johnson is 11 ütéssel maradt el a győztestől.

 

VÉGEREDMÉNY

1 Bryson DeChambeau -6 69 68 70 67 274
2 Matthew Wolff E 66 74 65 75 280
3 Louis Oosthuizen +2 67 74 68 73 282

 

 

Összes hír