Csányi és Jaczkovics magyar és nyílt match play bajnokok

Jaczkovics Emma 2021, Csányi Olivér 2020 után szerzett újra match play bajnoki címet a szeptember 23-25. között rendezett 11. Nyílt Magyar Match Play Bajnokságon.


Az Old Lake Golf Clubban zajlott eseményen negyvenkét szlovák, osztrák és hazai és versenyző állt elütőre, ahol az erősorrendet meghatározó stroke play kör, majd a felső- és alsóházi match play küzdelmek alig hoztak meglepetést.

A férfiak mezőnyében Csányi Olivér kimagasló játékkal végig uralta a mezőnyt. Stroke playben -3-al jeleskedett a tabella élén, így nem is volt kérdéses, hogy dobogós helyre számíthat. A match play negyeddöntőjében Magyar Krisztiánnal 3&2-ig menetelt, majd az elődöntőben viszonylag sima győzelmet aratott ifj. Sárközi Richárd (5&6) ellen. Valódi riválisának egyedül 2022 szlovák match play bajnoka, Zustak Lukas bizonyult a döntőben, ahol 2020 magyar match play bajnoka 1up-al hódította el a nyílt és magyar match play bajnoki címet. A nyílt versenyben Zustak Lukas (SVK) a második, az osztrák Klaus Maximilian a harmadik helyen végzett. A magyar versenyben a dobogó második fokára ifj. Sárközi Richárd állhatott, a bronzérmet Horváth Ákos szerezte meg.

A nőknél Jaczkovics Emma +4-el tűnt ki a stroke play táblán, majd a match play fordulóban a szlovák Dennerová Barbora ellen zárt 5&4-es győzelemmel. A döntőben az osztrák Buchgeher Juliát a 17. szakaszon sikerült legyőznie, így Csányihoz hasonlóan, ő is a magyar és nyílt címek idei boldog tulajdonosa. A nemzetközi bajnokságban Buchgeher Julia (AUT) ezüst, Berkenyei Daniella bronzérmet szerzett, a magyar tabellán Berkenyei a második, Sajner Zsuzsanna a harmadik helyen végzett.

Jaczkovics már biztosan döntős

2022.09.24.

Csányi Olivér, ifj. Sárközi Richárd, Klaus Maximilian és Zustak Lukas között dőlnek a a 11. Nyílt Magyar Match Play Bajnokság dobogós helyei, miután a felsőház nyolcad- és negyeddöntőinek eredményei szinte a papírforma szerint alakultak. A nőknél a döntőt 2021 match play bajnoka, Jaczkovics Emma az osztrák Buchgeher Julia ellen játsza.


Nem hoztak meglepetést a match play felső házának résztvevői. Csányi Hideg Jánost (4&3) és Magyar Krisztiánt (3&2), ifj. Sárközi Hatvári Árpádot (7&6) majd Meznerics Gergelyt (4&3)győzte le, de Klaus Maximilianen sem tudtak riválisai, Magyar Tibor (6&4) és Károly Ádám (4&3) fogást találni. Miután Zustak Lukasnak Baldauf László(4&3) és Horváth Ákos (3&2) sem okozott fejtörést, így a bajnokság utolsó napján a Csányi-Sárközi és a Maximilian-Lukas párosítás dönt a reggel 9 órakor induló flightokban arról, kik játszhatják a döntőt.

A nőknél Jaczkovicsnak már biztosan főszerep jut, miután Turkovics Ilonát (8&6) és a szlovák Dennerová Barborát (4&3) is vesztes pozícióba sorolta, így a 14 órakor kezdődő döntőben bajnoki címét az osztrák Buchgeher Julia ellen védheti majd meg. A bronzéremért Berkenyei Daniella küzdhet a Dennerová Barbora ellen.

Csányi duplázásra készül

2022.szeptember 23.

Csányi Olivér -3-al nyitott az Old Lake Golf Clubban kezdődött 11. Nyílt Magyar Match Play bajnokság stroke play fordulójában. Az erősorrend alakulásába az osztrák Klaus Maximilian és a szlovák Zustak Lukas -1-el szólt bele, a nőknél Buchgeher Julia és Jaczkovics Emma +4-el végzett legjobbként.


Negyvenkét játékos állt elütőre az idei match bajnokság küzdelmei során, melynek nyitányaként 2020 match play bajnoka hibátlan játékkal, három birdie-t írhatott be a napi score-kártyára. Az ifj. Sárközi Richárddal egy flight-ban startolt Zustak Lukas (+3.4 hcp) ugyan Csányihoz hasonlóan -2-vel fordult, és végig par-ral menetelt, az utolsó szakasz azonban kifogott rajta, bogey-val zárt, így az osztrák Klaus Maximilianhez csatlakozva -1-el végzett a nemzetközi boly. Ifj. Sárközi Richárd tőlük egy ütésnyire, par-ral került a legjobbak közé. A nők közül Buchgeher Julia és Jaczkovics Emma +4-el a mezőny ötödik legjobb eredményét hozták, Berkenyei Daniella két ütéskülönbséggel követte őket.

A stroke play erősorrendje alapján, a match play felső és alsó táblájának párosításai 9.00 órakor kezdenek.

Match play a Gerecse lábánál

Match play-jel közelít a szezon végéhez a Magyar Golf Szövetség versenynaptára. A hétfői határidőre negyvennégy játékos adta le nevezését a szeptember 23-25. között rendezendő 11. Nyílt Magyar Match Play Bajnokságra. Az Old Lake Golf Clubban zajló küzdelmek számos egykori bajnok visszatérésének lehet a színhelye.


Őszbe forduló pályakép fogadja majd a match play dicsőségért a hétvégén Tatára látogató versenyzőket. A Gerecse elbűvölő látványát csípősebb reggelek, a labdákat furfangosan kanyarító szél törheti meg, de az indulók elszántságán ez mit sem változatat. Az osztrák, magyar és szlovák versenyzőkből álló mezőny közel harmada single hendikeppel várja a stroke play kör startlistáját, s majdan a kialakult erősorrend után, a felső vagy alsó match play táblára kerülést.

A nyílt és magyar címek megvédéséért egykori match play bajnokok - ifj. Sárközi Richárd (2021), Jaczkovics Emma (2021) és Csányi OLivér (2020) - is versenybe szállnak, korosztályos kategória győztesként Berkenyei Daniella 2019 junior) és Koller György (2020 szenior) indulhat esélyesként.

Nevezések

Összes hír